Cindy Klassen: Jeg hadde alltid hatt et ønske om å konkurrere i OL

Cindy Klassen er altså blitt historisk i ordets rette forstand: Ingen har regjert lengre som nr. 1 på Adelskalenderen. Men hva mente – og mener – hun selv var størst i karrieren?


Det er ni år siden Cindy Klassen avsluttet sin skøytekarriere. På grunn av skadeproblemer var de siste årene preget av en del sportslig motgang. Siden den gangen har hun fullført psykologi-utdannelsen, hun har fått seg jobb i Calgarys politistyrker, og hun har også stiftet familie. I fødebyen Winnipeg er det rom for flere forskjellige idretter på «Cindy Klassen Recreation Complex».

Vi har tatt kontakt med Cindy for å gratulere henne med nesten 21 år på toppen av Adelskalenderen, og samtidig stille et par spørsmål om utviklingen og hennes eget syn på hva som var størst i karrieren.

Resultatene dine var gode både på enkeltdistanser / OL og i allroundmesterskap. Hva var det viktigste for deg som aktiv, og hvordan har eventuelt synet ditt på dette forandret seg etterpå?

– Jeg syntes nok at OL var viktigst, særlig fordi jeg hadde hatt et ønske om å delta der helt fra jeg var liten. Allround-VM har så mye tradisjon ved seg at det ble viktigere enn enkeltdistanse-VM. Jeg har ikke endret syn på dette – mener fortsatt det samme!

Nå for tiden ser det ut som de som styrer sporten nærmest neglisjerer allround og sprint, både internasjonalt og nasjonalt. For eksempel er det nesten 20 år siden ditt land Canada kåret en nasjonal allroundmester. Hva synes du om dette?

–  Det er synd at ikke allround- og sprint-mesterskapene prioriteres, men ting forandrer seg, og sporten utvikler seg. Da jeg begynte å gå på skøyter var det ikke noe som het lagtempo eller fellesstart; nå er dette olympiske øvelser. Jeg er trist over utviklingen, men det er vel bare slik det er. Andre idretter har sikkert også hatt sine forandringer opp gjennom tidene.

P.S. Vi har tatt kontakt med det kanadiske skøyteforbundet for deres kommentarer om disse spørsmålene, men uten å få svar. Kommende helg står nettopp Canada som arrangør av det såkalte firekontinenters-mesterskapet i den nye skøytehallen i Sainte Foy, Quebec. I motsetning til EM er dette et mesterskap på enkeltdistanser.

 

Les også:

Cindy Klassen som politibetjent i Calgary (Calgary Herald, 2018)

Cindy Klassen inntar «Canada’s Walk of Fame» (CBC, 2022)

 

Bildet: Cindy Klassen vant fem OL-medaljer i 2006 (cindyklassen.com)

2 kommentarer om “Cindy Klassen: Jeg hadde alltid hatt et ønske om å konkurrere i OL

  1. Det var et kort intervju. Men det var artig å høre fra henne igjen da.

  2. Cindy var min helt på isen. Virket veldig sympatisk og satte alltid farge på løpene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *