Sjøbrend mot nye høyder

Andre runde av Norgescupen gikk av stabelen på Hamar, og dette ble en skikkelig opptur for 20-åringen Julie Berg Sjøbrend fra Aktiv SK. Hun satte personlige rekorder i begge lørdagens løp, og selv med fall på 1000 m var hun best i det uoffisielle allroundsammendraget.

De fleste ble statister målt mot Ragne Wiklund under forrige helgs NM enkeltdistanser, men bildet er ikke så svart som man kunne få inntrykk av. Klubbvenninne Julie Berg Sjøbrend har for eksempel flyttet sin personlige rekord på 1500 m med hele to sekunder denne høsten, og nå på lørdag ble også persen på 500 m senket med et halvt sekund.

Julie har tidligere blitt presentert her på «Skøyter 15.46.6», blant annet i «Signert-serien» for et par år siden. Denne høsten ligger det ute portretter både av henne og resten av Mjøsteam-løperne på Facebook.

Mestvinnende på Hamar ble juniorløper Martine Solem, BØSK, som vant både 500 m og 1000 på søndag; samt Hanna Svenni, Asker SK, som vant 1000 m lørdag og 3000 m søndag. Med 41,08 satte Martine for øvrig ny bestenotering i klassen jenter 15 år, og vi tør nærmest garantere at det kommer flere slike rekorder fra den kanten.

I klassen for menn var det hele sju forskjellige vinnere på de sju distansene som ble gått – inkludert 100 m, der Siver Brattgjerd fra SK Falken vant med 9,98.

Helgens løp på Hamar var også uttaksløp for junior verdenscup i Seinäjoki i slutten av november. Her ligger det an til en stor og god norsk tropp, både blant kvinner og menn!

Stillingen Norgescupen senior (uoffisielt)
1. Arwen Szygenda, Sør-Fron IL 410 p
2. Hanna Svenni, Asker SK 350 p
3. Kari-Celine Reiss-Jacobsen, SSK Toten 328 p

1. Erlend A Rue, Gol IL 381 p
2. Simon Aannø, BØSK 375 p
3. Viktor S Haukaas, Aktiv SK 319 p

 

Resultater Norgescup 2

Opptak fra løpene (Sportsklubben Falken – Facebook)

 

Bildet øverst: instagram.com/juliesjoebrend

En kommentar om “Sjøbrend mot nye høyder

  1. Kanskje nevneverdig Landsrekord 15 år til Martine Solem på 500m💪

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *