Norgescup 1 i Bjugn

Norgescupen er tilbake! Dessverre uten noen av de endringsforslagene som vi la fram for over to år siden, men vi får vel bare være tålmodige?

En Norgescup-runde i Bjugn blir aldri det helt store hva gjelder deltakelse. Her får vi se lokale løpere, i tillegg til «entusiaster» fra ellers i landet. Riktignok gikk Norges Skøyteforbund (NSF) hardt ut i forkant og sa at dette var såkalt viktig uttaksstevne, men dette kan vi nok ta med en god klype salt. Når NM enkeltdistanser går av stabelen neste helg vil det garantert komme veldig mange løpere til start som er uttatt på skjønn og tidligere meritter.

Så til det sportslige: Den antatt beste deltakeren på spinnesiden var vår lovende junior Aurora Løvås (17) fra Nord-Odal IL – nr. 8 i junior-VM i fjor. Hun innfridde med gode tider på de tre løpene hun gikk, men på 500 m måtte hun faktisk se seg slått av den enda yngre hjemmeløperen Martine Solem (15).

Aurora Løvås er for øvrig blant de løperne vi kan følge i den nye dokumentarserien «Skøytejentene» på E-tv.no.

Ingen av de beste mannlige løperne var å se i Fosenhallen, og Bjugns egen Simon Aannø stilte kun på tre løp. Dermed er det noe overraskende Erlend A Rue fra Gol IL som leder Norgescupen etter første helg.

Stillingen Norgescupen senior (uoffisielt)
1. Arwen Szygenda, Sør-Fron IL 270 p
2. Kari-Celine Reiss-Jacobsen, SSK Toten 250 p
3. Hanna Svenni, Asker SK 240 p

1. Erlend A Rue, Gol IL 284 p
2. Viktor S Haukaas, Aktiv SK 250 p
3. Simon Aannø, BØSK 240 p

 

Resultater Norgescup 1

Opptak fra løpene (Osvpt)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *