Roest med verdensrekord (?) på 3000 meter

I nesten 17 år fikk Eskil Ervik beholde sin verdensrekord på 3000 meter. Han gikk allerede i 2005 på 3.37,28 i Calgary. Nå ser det ut til at en av de «seigeste» verdensrekordene gjennom tidene skal strykes fra listene. 

Foreløpig er det ikke sikkert at Patrick Roests løp på 3.36,80 i går blir å finne blant de offisielle verdensrekordene. Det er nemlig en rekke krav som må godkjennes i henhold til det internasjonale skøyteforbundets (ISUs) regelverk. Tidligere har flere gått under Erviks verdensrekord – også Roest – men de formelle kravene har altså ikke vært i orden. En verdensrekord må nemlig ikke settes med kvartettstart, det aktuelle stevnet må enten være et nasjonalt mesterskap eller en approbert internasjonal konkurranse, det må bli tatt dopingtest osv. osv.

Roest deltok i går i det nederlandske klubbmesterskapet på skøyter, riktignok en litt bisarr foreteelse, men vi får anta at dette er innenfor regelverket med tanke på verdensrekorder.

Etter alt å dømme oppfyller Roests løp i Heerenveen alle krav – ihvertfall ifølge Robbert de Rijk hos den nederlandske kringkasteren NOS. Den aller raskeste tiden notert på 3000 meter er for øvrig 3.34,37, som Denis Juskov gikk på i Calgary i 2013. Se resten av lista her (SpeedskatingNews).

Se også denne lista over tidenes lengst levende verdensrekorder (SpeedskatingStats).

 

Bildet: schaatsteamreggeborgh.nl

5 kommentarer om “Roest med verdensrekord (?) på 3000 meter

  1. Det var kun et spørsmål : Hva er det bisarre ved det nederlandske mesterskapet for klubblag ?

  2. Hva strander det på denne gangen?
    «…Rule 227; d) The Referee at the Competition must belong to the list of ISU Referees, as defined in Rule 121…»

    Susan van den Belt var dommer i stevnet. Hun er kategorisert som International referee (altså nivået under)

    Att: signaturen Yuskov på schaatsforum.nl

  3. …dessuten var det etter sigende ikke noe foto-finish system på plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *