Husker du… 98-sesongen?

Det er ikke plass til tre NM på kalenderen til Norges Skøyteforbund. Hva har egentlig skjedd siden 1998?

Hvis en studerer gamle skøyteresultater, vil det før eller senere slå en hvor mange flere interessante konkurranser man tok seg tid til «i gamle dager». Det spørs om ikke OL-sesongen 1998 var et slags toppunkt i så måte. Det var OL i Japan i februar, men før dette hadde sesongen startet med hele fem verdenscuprunder før jul, fordelt på to runder med sprint i Nord-Amerika og tre med allround i Europa.

Etter nyttår var det fire VM i tillegg til OL, og det var også tre verdenscuprunder inkludert finalen. Hele mars var faktisk fylt til randen med verdenscup både i Europa og Nord-Amerika, samt VM allround og VM enkeltdistanser! Dette var altså første og siste gang både OL og VM enkeltdistanser ble avholdt samme år.

Vår gamle følgesvenn EM var selvsagt også med på terminlista, for øvrig et knallmesterskap for Rintje Ritsma i Helsingfors.

Seks NM på én sesong
NM ble avviklet med separate mesterskap før jul (allround) og etter nyttår (sprint). Mestere på enkeltdistanser ble også kåret, og dette skjedde i månedsskiftet februar/mars.

I tillegg til seniormesterskapene var det også tre juniormesterskap – til sammen seks norske mesterskap i den spesielle skøytesesongen 1998.

 

Bildet øverst: Fra Gjengangeren, 12.01.1998

2 kommentarer om “Husker du… 98-sesongen?

  1. Vet ikke hva vi gjør feil. Følger med på tennis og der fyller de opp tribunene en hel dag. En kamp lan gå i 5 timer og publikum elsker det. Hvorfor er ikke noen timer med 10000 meter, kongedistansen like ok?

  2. Nye treningsmetoder?
    Artig med tilbakeblikk som ikke går alt for langt tilbake. Husker ikke dette som en periode hvor skøyter sto veldig sterkt. Man husker Ådne Søndrål, at allround kanskje ikke var inne i sin sterkeste periode internasjonalt, og så ble jeg minnet på Gianni Romme som var overlegen på de lange (var Muller trener?). Har også et ganske levende bilde av at Hereide og Sætre vise seg frem i et verdenscupstevne helt på tampen av Koss sin karriere, men de var ikke på pallen i mesterskap her fire år etter. (men Hereide var jo BRA her egentlig). Klarte ikke den vanskelige oppgaven å ta over etter Koss/Storelid fra -94.
    Jeg fulgte nok litt bedre med på skøyter både før og etter -98.

    -Verdenscupen alt for «desentralisert». Alt gikk neppe på TV.
    -98 markerer vel punktet hvor alt kom i «tillegg til» (les: distanse-VM i en OL-sesong). Det var på tide å begynne å rydde opp, og reformere skøytesporten inkludert nye øvelser. Greit å bli minnet på at ikke alt var bedre før for en som vil endre på «alt».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *