Ti nye aldersrekorder i yngre årsklasser

I denne artikkelen ser vi nærmere på hvilke gutter og jenter i aldersgruppa 11 til 16 år som har satt pers, og som har gått seg inn blant de ti beste gjennom alle tider i sin årsklasse.

Klikk her for større tabell!

Dette er da jenter og gutter som alt i veldig ung alder har oppnådd tider som gir håp om kommende storløpere. Som vi ser av tabellen:

1. Dette omfatter ni jenter og fem gutter – noen ganske ukjente, andre etablerte juniorer som for lengst er kjente som LOVENDE.

2. Vi ser at i de to yngste aldersklassene er det få stortalenter. Nokså ukjente Latika Syambudurai fra Geithus er eneste unntaket. På 500 m har hun oppnådd den 3 beste tid ever på 500 m. Aldergruppa 12 år har ingen løpere.

3. I 13-årsklassen har Bjugns Pauline Lysø Olsen vist gode resultater i flere år, og har vist veldig lovende takter siste sesong. På 500 m har hun oppnådd 43,29 – og det er bedre enn alle tidligere 13 årige jenter. Hun følger bra opp også på lengre distanser. Tre andre 13 års jenter har også tider blant de 10 beste. I gutteklassen ser vi at på Tynset gror det bak veteranen Ole B. Næss.

4. 14-årsklassen domineres av Martine Solem fra Bjugn, og Miika Klevstuen fra OSK. Sistnevnte har satt ny aldersrekord på 500 m.

5. Vilde Semb fra Tønsberg satte ny aldersrekord for 15-årsklassen på 1500m. Blant guttene dominerer Hamars Didrik Eng Strand med nye aldersrekorder både på 500 og 1000 m, og solide perser både på 3000 og 5000 m.

6. 16 åringene Aurora Løvås fra Nord-Odal og Sigurd Henriksen fra Fana har satt utmerkede aldersrekorder på de lengste distansene. Løvås har heller ikke så langt igjen på sprinten, mens Sigurd har en vei å gå på 500 m. Kanskje bror Sindre kan lære ham noe her?

7. Totalt 10 aldersrekorder av våre yngste løpere er vel BRA i løpet av en sesong, og bærer bud om at lengdeløpssporten fortsatt trekker til seg store talenter! Nederland: Varsko her !

(skrevet av T. Stenseng)

 

Lenker: Norges Skøyteforbund har statistikk over tidenes beste jenterog gutter.

 

Illustrasjonsbilde: Landsmesterskapet 2022 (Aktiv SK/Monika S Risnes)

En kommentar om “Ti nye aldersrekorder i yngre årsklasser

  1. Det som er helt klart er at vi har 4 virkelig store talenter på gang her..Sigurd Henriksen-Didrik Eng Strand-Miika Klevstuen og Aurora Løvås. Vi ser frem til å følge følge fremtiden med disse unge løperne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *