Generasjonsskifte på gang i Nederland

I løpet av sesongen så langt er det kåret nasjonale mestere i sprint og allround både her og der. Vi tar utgangspunkt i det nederlandske mesterskapet når vi oppsummerer.

For sist helg var det nederlandsk mesterskap i Heerenveen. Flere OL-deltakere valgte å nedprioritere mesterskapet, og resultatet ble tre splitter nye sammenlagtmestere. Den fjerde, Marcel Bosker, er jo heller ingen veteran med sine 25 år på baken.

Sprint kvinner: Michelle de Jong (22)
Lillesøsteren til Antoinette kjempet med Ireen Wüst om sprint-tittelen. I samløp på siste 1000 m ble Wüst disket, og dermed var saken klar: Michelle de Jong får VM-billett til Hamar sammen med de mer etablerte Leerdam og Kok, som var kvalifisert i uttaksløpene før nyttår.

Sprint menn: Tijmen Snel (24)
Snel ble overraskende nr. 3 i OL-uttaket på 1500 m, men takket være et sinnrikt kvotesystem fikk han likevel ikke OL-billett. Imponerende nok danket han ut all konkurranse i sprint-mesterskapet, og dermed kommer han også med på VM-laget sammen med Verbij og Krol.

Allround kvinner: Merel Conijn (20)
Dette forholdsvis nye stjerneskuddet har til gode å vise seg internasjonalt på seniornivå. I mesterskapet sist helg imponerte hun stort ved å havne på seierspallen etter samtlige distanser. Sammenlagtseieren foran mer etablerte konkurrenter ble på nesten ett tidspoeng! VM-laget for øvrig består av superstjernene Antoinette de Jong og Irene Schouten.

Allround menn: Beau Snellink (20)
Bosker vant altså, slik han gjorde for fire år siden. men han var allerede tatt ut til VM sammen med Roest. Den temmelig ukjente Snellink blir dermed tredjemann til VM, takket være en sterk andreplass i det nederlandske mesterskapet. Vi merker oss spesielt distanseseier på 10 000 m med 12.58, men på de korteste distansene har 20-åringen nokså mye å hente.

Klikk her for komplette resultater fra det nederlandske mesterskapet i sprint – og allround.

 

Tabellen nedenfor hvilke andre nasjonale mesterskap som er blitt avholdt så langt denne sesongen – klikk her for større tabell.

 

Bildet øverst: Merel Conijn (instagram.com/merelconijn)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *