Norske sammenlagtseire i verdenscupen

Verdenscupen for junior og neosenior ble avsluttet med finaleløp i Innsbruck denne helga. Norge vant sammenlagt på 3000 m for både junior og U-23.

Sigurd Henriksen (17) er et langdistansetalent utenom det vanlige. På lørdag vant han finalen i junior verdenscup på 3000 m, og han ble også sammenlagtvinner i verdenscupen. Godt gjort av bergenseren som fortsatt har to år igjen i juniorklassen! Klubbkamerat Emil P Matre (18) var nær ved å vinne 1500 m i finalen, og han ble også nr. 2 på distansen sammenlagt.

…og enda en vestlending…
Vi gratulerer også John Granli (20), Stord IL, som vinner av verdenscupen på 3000 m for neo-seniorer (U-23)! Granli ble også nr. 3 sammenlagt på 1500 m, hvor Kasper Tveter (20) ble nr. 2. Erik Resell (21) ble for sin del nr. 2 både i finalen og sammenlagt på 500 m.

Blant jentene som var i aksjon i verdenscupfinalen trekker vi fram Marte B. Furneé (20), som viste seg spesielt sterk på de lengste distansene og som også ble nr. 3 sammenlagt på 3000 m.

Tilsammen var det ni norske jenter og ti gutter som deltok i årets junior verdenscup, og alle tok poeng på en eller flere distanser:

 

 

Les mer om alle løperne i vårt «Portrettbonanza» fra desember i fjor!

De beste juniorene skal allerede førstkommende fredag kjempe om heder og ære i junior-VM, som også går i Innsbruck. Følg mesterskapet via vårt diskusjonsforum.

Resultater fra verdenscupfinalen og sammenlagt verdenscupstilling.

Opptak av løpene (Youtube):

 

Bildet øverst: John Granli (EF Sportsfoto)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *