Revidert terminliste: Norgescupen avlyst igjen

Norges Skøyteforbund (NSF) vakler videre i sin kamp for å takle koronapandemien. Det korteste strået er det nok en gang Kristiansund som har trukket.

 

Norgescupen 2021/22 lar seg ikke gjennomføre som planlagt. Flere av stevnene er allerede avlyst, og nå forsvinner resten også. I den nye terminlista som ble offentliggjort i dag har det i stedet kommet inn tre såkalte elitestevner, hvorav to erstatter tidligere planlagt NC7 (Kristiansund) og NC8 (Hamar).

Hvem vil reise til Kristiansund?
Tidligere denne uka var det et såkalt dialogmøte med klubber og kretser, og det mest håndfaste resultatet av dialogen er enda et elitestevne, nemlig på Hamar siste helg i januar. Hvordan dette vil slå ut for deltakelsen i Kristiansund påfølgende helg vites ikke, men positivt vil det vel neppe være. NSFs henstilling til løpere om å prioritere turen til Kristiansund følges ikke av noen form for «stimulerende tiltak».

Junior-NM utsatt
NM sprint for junior i Bjugn skal holdes siste helg i februar, dvs. samme helg som elitestevnet på Hamar. Mesterskapet var tidligere oppsatt i januar. Ellers går junior-NM allround i Tønsberg midt i mars, og «super-NM» i Stavanger står fortsatt terminfestet til slutten av mars.

Så har vi selvsagt rosinen i pølsa: VM på Hamar, men det er uklart hvor mye publikum som vil slippe inn der. Billettsalget er i hvertfall i gang.

 

Klikk her for oppdatert terminliste fra Norges Skøyteforbund.

 

Illustrasjonsbilde: pexels.com

7 kommentarer om “Revidert terminliste: Norgescupen avlyst igjen

 1. Veldig synd og dumt! Åpne samfunnet, langt mindre ulemper enn fordeler. Vis litt mot, NSF!

 2. Hvilke «stimulerende tiltak» tenker du på her?
  Det er langt og ga ske dyrt å reise ril Kristiansund, hvert fall for mange.

  1. Det er jo det. Egentlig er det dødfødt å legge løp som ikke betyr noe til Kristiansund og Bjugn, det har vist seg mange ganger. Jeg har mange tanker om hva som kunne ha vært gjort og har skrevet om det i en egen artikkel tidligere.

 3. NSF sin Håkon Dahl skriver følgende på Facebook:

  «Oppdaterte retningslinjer for NC7:
  NC7 er planlagt i Kristiansund 5.-6. februar.
  Regjeringen har varslet oppmykning av gjeldende covid-retningslinjer kommende uke, og vi håper at vi fremover kan gjennomføre Norgescupene uten ekstra begrensinger i deltakerantall.
  Vi forskutterer derfor litt, og åpner for at alle løpere som har klart ordinære NC-krav kan delta på dette stevnet til helgen.
  https://www.skoyteforbundet.no/siteassets/hurtiglop/nc-reglement-2021-2022—18.11.2021.pdf
  Per i dag er det veldig få påmeldte til NC7. Vi håper med dette at det vil komme flere påmeldinger slik at IL Braatt kan gjennomføre et godt stevne.
  Påmeldingsfrist mandag 31.01 kl 20.00
  https://www.skoyteforbundet.no/hurtiglop/stevneinformasjon/artikler/nc-7/«

  1. Det virker litt forhastet. Meldingen kommer ut dagen før påmeldingfristen til et løp nesten alle må ta fly for å komme seg til. Uheldig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *