Mini Adelskalender: Signe (15) med fin debut på 3000 m

«Skøyter 15.46.6» leverer på bestilling! Et par kritiske lesere var nok til at hobbystatistiker Terje Stenseng gikk tilbake til kalkulatoren og laget en ny oversikt til oss.

Denne tabellen viser de 22 norske kvinnelige løperne som har perset ( røde tall i tabellen) så langt denne sesongen – altså ved nytt år, og som har plass blant de 100 beste i norsk MINI adelskalender. Ida Njåtun topper fremdeles denne med poengsummen 153690. Som oversikten nedenfor viser tilsvarer dette bare litt over ett tidels sekund på en 500 m foran Ragne Wiklund. Disse to er pr. dato blant de 30 beste på verdensstatistikken, Njåtun nr. 24 og Wiklund nr. 27 (men også denne statistikken forandrer seg jo så å si hver uke.)

Klikk her for å se større tabell!

 

Signe Eide Kirkesæther fra Tønsberg har ikke gått 3000 m før i år. På de tre andre distansene har hun perset med 5.440 poeng, og med en debuttid på 4.45,67 på 3000 m, har jeg valgt å la henne få 1. plassen på rangert forbedring. Martine Solem har så langt forbedret seg med fantastiske 11.412 poeng. Bjugn-jenta er født i mai 2007. Ikke mye mindre framgang har Nord-Odals Aurora Grinden Løvås og nok en Tønsberg-jente – Vilde Semb. Alle disse blir nok spennende løpere i åra som kommer.

Bak disse fire ungjentene har en rekke jenter og damer vist stor forbedring i år på Mini adelskalender. Fem av dem må vel betegnes som rene sprintere, som forbedrer seg på de to korteste distansene, mens de andre 17 nok tenker mer all-round. I lys av alle avlysninger vi kan registrere, er det flott å se at så mange har klart å sette pers, og dermed klatret på adelskalenderen.

Bare å håpe at trenden fortsetter ut sesongen, og i kommende sesonger!

Kilder: SpeedskatingNews / Evert Stenlund.

(skrevet av T. Stenseng)

 

Bildet: Signe E Kirkesæther er håndballspiller også (Facebook.com/Tønsbergs-Turn-Håndball).

2 kommentarer om “Mini Adelskalender: Signe (15) med fin debut på 3000 m

  1. Interessant statistikk.

    Jeg bor i Trondheim er litt lokalpatriot. Martine Solem fra Bjugn er absolutt en løper for framtiden, like god på alle distansene. Videre har Ane By Farstad notert 2.01.32 i Inzell 15.12.2021 på 1500 m, nesten fire tidspoeng i forbedring.

  2. Hei Trond! Takk for din årvåkenhet, og jeg hadde faktisk den tida for Ane «på blokka» – men alderen krever sitt… Poengsummen er riktig i oversikten, men det betyr jo at framgangen til Ane blir 1.887 poeng – og en 10 plass ! Brynjar retter nok opp tabellen. Regner med at du mener nesten 4 sekunders forbedring. Det blir jo noe mindre i tidspoeng. Foruten Ane har jo Trondheim flere spennende løpere – ikke minst sprintere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *