Fire gode løp av Tveter i Inzell

En lang rekke personlige rekorder ble satt da de beste norske juniorene og neo-seniorene deltok i junior verdenscup i Inzell denne helga.

Fjorårssesongen gikk uten verdenscupløp for junior og neo-senior (U-23), men denne sesongen har det internasjonale skøyteforbundet ISU igjen funnet plass til tre slike stevner. De to første går to helger på rad på den raske høyfjellsbanen i Inzell.

Sterk allround blant neo-seniorene
De fire yngste seniorklassene har sin egen verdenscup som arrangeres parallelt med junior verdenscup.

De beste norske løperne gikk like gjerne alle fire distanser i Inzell, og det med resultater som absolutt lar seg høre. Det uoffisielle sammendraget (mini firkamp) ble nemlig vunnet av Kasper Tveter (20) med serien 1.11,20-3.49,05-36,56-1.46,39 = 145,798 p.

Så vidt vi vet er dette faktisk tidenes sterkeste serie av en nordmann uansett alder! 1500-meterløpet holdt dessuten til seier i Inzell.

John Granli (19) var ikke stort dårligere med 147,088 p, noe som ga tredjeplass i det uoffisielle sammendraget.

I kvinneklassen noterer vi sterke 3000-metere som ga henholdsvis 3. og 4.plass på distansen av Marte B. Furneé (20) og Victoria K. Sætersdal (21).

Verdt å nevne er også at Ane B. Farstad (21) noterte den sterkeste norske tiden på 1000 m – uansett alder – så langt i år: 1.19,03. Dette er også godt nok til å være kvalifisert for deltakelse i den «ordentlige» verdenscupen. Ane fikk i tillegg med seg en 3.plass på 500 m.

NB! Se oppdaterte lister over kvalifiserte løpere til senior verdenscup i vårt diskusjonsforum.

 

Flotte juniortider
De norske juniorløperne benyttet seg altså av muligheten til å sette rekorder, og flere av dem gikk seg til og med inn på listene over tidenes raskeste norske juniorer pr. distanse:

 • Amalie Haugland (18) fikk en sterk 5.plass med 4.16,72 på lørdagens 3000 m. Med dette er hun også den 5.beste norske juniorløperen på distansen gjennom alle tider – foran Ida Njåtun og Maren Haugli! Ragne Wiklund har for øvrig norsk junior-rekord: 4.07,31.

Amalies 1500 m var ikke mindre imponerende: 2.00,95 gir 4.plass både i søndagens løp og på den norske juniorstatistikken.

 • Aurora Løvås (16) er et ungt allround-talent av de sjeldne. Tre av hennes fire tre nye personlige rekorder var gode nok for fornemme plasseringer på den norske juniorstatistikken: 40,64 (10.plass), 2.04,55 (10) og 4.20,47 (7).

Aurora Løvås fullførte forresten mini firkamp med bravour, hun hadde faktisk bare hjemmeløper Magdalena Mühle foran seg av junior-jentene i det uoffisielle sammendraget.

Aurora Løvås (bilde fra Facebook).

 • Blant guttene noterer vi en flott 2.plass på 3000 m til Sigurd Henriksen (17): 3.43,99. Dette er samtidig den tredje raskeste tiden av en norsk junior gjennom alle tider – og de to som ligger foran ham på lista har gått sine løp i Salt Lake City (Allan Dahl Johansson) og Håvard Bøkko (Calgary).
 • På samme distanse gikk også Emil P. Matre (17) inn på 3.49,93 – nr. 8 gjennom alle tider blant norske juniorer. Matres 1500 m (1.49,06) bringer ham inn på en 10.plass på tilsvarende liste.

 

 

Komplette resultater fra junior verdenscup i Inzell

 

Bildet av Kasper Tveter er tatt av Reidar Langkjær.

 

3 kommentarer om “Fire gode løp av Tveter i Inzell

 1. Bra oppsummert! Ikke mest naturlig at det er jeg som svarer på slikt, men ser at noen savner omtale, og oppmuntrende ord om alle norske deltakere. «Stevner og resultater» har pleid å ha slike oppsummeringer, men det er vel fritt fram for andre å legge ut slike tekster her også — og da kanskje helst i kommentarfeltet under selve artikkelen i dette tilfellet?

  At Haarberg har særlige preferanser, og at vinklingen blir litt farget av det kommer ikke veldig overraskende. (fellesstart ikke nevnt osv., etc).

  Forumet på dette nettstedet har forresten et fint anslag i samme lei som det som etterlyses i en tråd kalt «Kvinnesiden 21-22» signert Emil Nielsen. Det blir det nok både piler opp og kanskje også et nytt navn eller to ved neste oppdatering (ikke for å legge press på fortgang i oppdateringene…)

 2. Dette var morro lesning..Som ivrig «rundeskriver» 60 tallet da kuppern & co gikk runde på runde i mesterskap etter mesterskap,er det flott å se/lese at det er så mange flotte juniorer på gang, herre som damer.. måtte disse ungdommene bli dyrket slik at dem får gode år til sin idrett og på sikt kanskje bli nasjonens nye idealer..
  God (og ny for meg) info om skøytenyheter som burde vært løftet opp i riksmedia.. vår tidligere store nasjonal idrett, fortjener langt mer og bedre riksdekkende omtale.. enn hva tilfellet er idag..særlig når vi har så mange lovende juniorer på gang..
  Ettervekst er viktig..flott levert..

 3. Hei. Jeg vil gjerne få sett disse fantastiske løperne. Er det noen som kan dele noen stream adresse?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *