Det var moro så lenge det varte

«Det er høst 2021, isen har lagt seg i fjellheimen, skøytesesongen er allerede i gang, man må lete godt for å vite dette. Ikke at det er mye å rope hurra for, jeg er stadig resignert og fortvilet.»

Torbjørn Klippenvåg Pettersen har skrevet en særdeles lesverdig tekst om skøytesporten slik den var. Teksten er gjengitt i «Vinduet», Gyldendals tidsskrift for litteratur, som vel i dag er et nettbasert tidskrift.

Vi anbefaler herved teksten i sin helhet, og så får enhver eventuelt trekke sine egne slutninger i etterkant.

«En sann svir – 

Et riss av skøytesportens særskilt moderne system, slik som Dag Solstad – og stadig færre med ham – ser det.» (Vinduet.no)

2 kommentarer om “Det var moro så lenge det varte

  1. Takk for tipset!

    Vinduet- nettbasert i dag, og bare det? Jeg vet ikke om jeg liker denne karusellen som vi alle surrer rundt på. Jeg husker at en eldre akademiker jeg kjente seig sammen da jeg måtte fortelle han at Bonniers Litterära Magasin (BLM) ikke lenger fantes. Det var som da Notre Dame sto i brann, eller verre.

  2. Som sagt et annet sted: For meg er «1987» et generasjonsportrett. Ikke så relevant for yngre generasjoner annet enn for å skape sammenheng og forståelse for andre tider og generasjoner.
    Det sagt, så gir artikkelen både et interessant, om spesielt, perspektiv — og analysen er jo fin den! Da har jeg «lest» boka.
    Selv lånte jeg «1987» i 1995 eller der omkring — jeg fornyet lånet. Boka ble bebladd, men forble ulest. Den talte ikke til meg.
    Forøvrig synes jeg at pipingen mot Rolf Falk Larssen burde vært underlagt en masteroppgave, men den blir nok fort både litt for lettvint og snever. Tverrfaglig doktorgradsavhandling takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *