Joda, Nederland er fortsatt best

Det nederlandske mesterskapet på enkeltdistanser bekrefter det vi allerede visste: Nederlenderne har en topp og bredde som resten av verden bare kan drømme om. Særlig de kvinnelige løperne imponerte oss: På 1500 m gikk seks løpere like fort eller fortere enn Ragnes gull-løp fra i fjor.

Så skal man selvsagt være forsiktig med å sammenlikne tider, men poenget er uansett at når én nederlender svikter, står en annen like bak, klar til å overta. Denne sesongen ser ut til å kunne bli det definitive gjennombruddet for Irene Schouten, som på lørdag senket lavlandsrekorden på 3000 m med over to sekunder. På søndag forbedret hun rekorden på 5000 m, mens Jutta Leerdam gjorde det samme på 1000 m. Dette var damenes mesterskap!

VM-kandidater i fleng
Nå er det lenge til det nederlandske laget til VM på Hamar skal tas ut, men vi har likevel tillatt oss å se litt på hvilke kandidater som peker seg ut allerede nå.

  • Sprint kvinner

Jutta Leerdam vant medaljer på de tre korteste distansene, og hennes plass på VM-laget er nok ikke særlig truet. Femke Kok er en god nr. 2, mens Marrit Fledderus står først i køen i kampen om den siste VM-plassen.

  • sprint menn

Tidligere verdensmester Kai Verbij er foreløpig et hestehode foran sine konkurrenter på hjemmebane. Hein Otterspeer er en god VM-kandidat, men ytterligere tre-fire løpere er også med i kampen.

  • allround kvinner

Antoinette de Jong overrasket nok litt ved å vinne 1500 m, mens Irene Schouten var i særklasse på den doble distansen. Ireen Wüst må slåss mot resten for å komme til VM på Hamar.

  • allround menn

Patrick Roest fikk seg noen kraftige nesestyvere på de lange distansene i fjor, men på sitt beste er han helt i superklasse. De gamle kjenningene Bosker og Blokhuijsen ligger best an til å slå følge på VM-laget akkurat nå.

 

Korona-problemer i Russland
Også flere andre land har hatt nasjonale mesterskap på enkeltdistanser denne helga. I vårt forum kan du lese mer om mesterskapene i Russland og Polen, samt Japan som hadde sitt mesterskap forrige helg – i tillegg til mye annet rart!

Komplette resultater fra det nederlandske mesterskapet på enkeltdistanser (Speedskatingresults)

Bildet: Irene Schouten (ireneschouten.nl)

En kommentar om “Joda, Nederland er fortsatt best

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *