Norgescup 2 og oppdatert Norgesranking

Siste helgs runde i Norgescupen var den store sjansen for å sikre seg billetter til verdenscuplaget i høst. Med resultatene fra Hamar i boks kan vi også studere en rykende fersk utgave av «Norgesrankingen».

Som vist i egen artikkel om de nederlandske prestasjonene i Heerenveen er det ingenting å si på verken topp eller bredde der. Hva så med nordmennene? Hvis vi tar hensyn til noe tregere baneforhold på Hamar kan vi gi toppkarakter kun til to norske løpere: Håvard Lorentzen (500 m) og Allan Dahl Johansson (1500 m).

De norske kvinnene er nokså langt bak nederlenderne, og det var heller ingen nye løpere som greide å oppnå tidskravet for start i verdenscupen. Nok en gang var det Marte B. Furneé som var nærmest å greie tidskravet – denne gang på 1000 m.

Trøsten får være at de nest beste norske jentene har et greit alternativ i verdenscupen for junior / neosenior, som har sin første runde i Inzell om tre uker.

Stillingen i Norgescupen

Etter to runder er stillingen som følger i seniorklassene (NB! Uoffisielle beregninger):

(kvinner)
Ane B Farstad 252 p
Marte B Furneé 224 p
Julie N Samsonsen 200 p

(menn)
Håvard Lorentzen 235 p
Henrik F Rukke 214 p
Peder Kongshaug 202 p

Norgescupens 3.runde går i Tønsberg neste helg.

 

Uttak verdenscupen
Sverre L. Pedersen skadet seg på sykkel i høst, og dermed ble han nødt til å ta en forsiktig start på 2022-sesongen. Lørdagens 3000 m utenfor konkurranse på Hamar (3.46) viste at Pedersen er på gang, og han er tatt ut til runde 2 av verdenscupen, som går i Stavanger fra 19. til 21.november. Resten av verdenscup-uttaket til Norges Skøyteforbund kan leses her.

 

Norgesranking oktober
Norgesrankingen for oktober inkluderer resultatene fra sesongens første norgescup-løp. Se rankinglister for alle distanser ved å klikke på denne lenken.

 

Resultater fra Norgescup 2 (SpeedskatingResults)

Opptak fra Norgescup 2: Lørdag (e-tv)søndag (e-tv)

 

Bildet: Allan Dahl Johansson (Reidar Langkjær)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *