Jordan Stolz: Ny verdensrekord!

En temmelig ukjent 17-åring fra Amerika har satt ny verdensrekord på 500 m i kveld. Merk deg navnet Jordan Stolz!

OK – verdensrekorden gjelder for juniorløpere, javel. Og den er satt på verdens raskeste bane, altså den i Salt Lake City, javel. Men vi skal uansett legge merke til denne ungdommen som fortsatt har to sesonger igjen i juniorklassen, og som vile ha slått samtlige norske juniorløpere til veggs på alle distanser fra 500 til 5000 m.

Hans personlige rekorder er nemlig allerede som følger:

34,52 – junior verdensrekord
1.08,57
1.48,12
4.04,65
6.43,84

Kilde: Speedskating Results

 

Men som sagt: De fleste av disse tidene er satt i Salt Lake City. Vi får se hva Stolz duger til når han forhåpentlig kommer til junior-VM i Innsbruck over nyttår. Denne vinteren er det forresten 45 år siden Eric Heiden ble verdensmester både for junior og senior for første gang. I likhet med Stolz kom også Heiden fra den lille staten Wisconsin, som ligger sentralt i USA.

Tidligere verdensrekord for junior ble satt av Laurent Dubreuil (34,66 – 2012).

Bildet øverst er tatt under ungdoms-OL i 2020 (teamusa.org).

3 kommentarer om “Jordan Stolz: Ny verdensrekord!

  1. Men kommer han til å stille i Junior-VM? Går i Innsbruck de siste dagene i januar. OL begynner i februar.

    Det litt raffinerte bakteppet til dagens løp var at Am Cup#1 er uttaksstevne til verdenscupen. Amerikansk uttak, hvor bestetiden over to femhundremetere kunne kvittere ut verdenscupbilett. USA har fattigslige 1 kvoteplass på distansen. Etter løp 1 satte McLeod opp den beste tiden, men Stolz slo tilbake og trumfet tiden i løp 2. I verdenscupen kjemper man om Nasjonskvoter til OL. Senere på dagen sto Stolz av 1500m. Antakelig fordi han har større forhåpninger til å ta en verdenscupplass på 1000m. Altså for seniorene. Men dette er min tolkning. Vi får se om han skynder seg langsomt og lar seniorkonkurransene ligge. Men så er det dette med USA og OL da…

  2. Som jeg har skrevet om i forumet, så har dog USA større kvoter som arrangør under WC3 i SLC. Det er veien for USA å sikre seg 2 OL-kvoteplasser på 500m for menn. 3 blir vanskelig med de nye kvalifiseringsreglene. Så hvordan blir veien for Stolz framover? Senior WC3 og både junior-VM og OL?

  3. 500m i OL går først den 12 februar ser jeg nå — og 1000m flere dager etter det igjen. Da ser det straks litt lysere ut når det gjelder å doble med junior-VM og OL. Om da ikke innreisereglene til Beijing forvansker. OK, nok om dette i dette kommentarfeltet. Syntes det måtte med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *