NC1: Eitrem bekreftet knallform

Den første runden i Norgescupen 2021/22 gikk av stabelen i Stavanger sist helg. Blant mange personlige rekorder trekker vi fram en elleve sekunders (!) rekordforbedring på 5000 m, notert av førsteårssenior Sander Eitrem. I løpet av høsten har han også senket persen på 3000 m med hele ni sekunder, så det er nok bare å gjøre seg klar for enda en komet fra Nord-Odal.

Norge har hatt en noe skrantende bredde på langdistanse i mange år. I fjor fikk vi Engebråten og delvis Kongshaug – i år kan det se ut som Eitrem er en ny allrounder på vei inn i verdenstoppen. Men altså: La oss for all del gi ham den tiden han trenger i så måte. Selvsagt er det tidlig å love altfor mye om framtidig suksess.

Faktum er uansett at Eitrem med 6.30 var over tjue sekunder raskere enn nærmeste konkurrent i et forholdsvis sparsomt felt på 5000 m. På 3000 m var konkurransen tettere, og her vant Kongshaug (3.46) knepent foran Ulekleiv.

Sprinten tok Håvard Lorentzen og Bjørn Magnussen seg av, mens Kongshaug (1.47) også vant 1500 m, denne gang like foran Allan D. Johansson.

 

Marginalt for sakte av Marte
I kvinneklassen ble det favorittseire på alle distanser: Julie Samsonsen vant 500 m to ganger, og Ragne Wiklund vant i suveren stil de to distansene hun stilte opp på: 1000 (1.20) og 1500 m (2.00). Seieren på 3000 m gikk til Marit F. Bøhm (4.16), mens søndagens 1000 m ble vunnet av Vilde Baas (1.25).

Marte B. Furnée (4.22) satte en sterk personlig rekord på 3000 m – dessverre 0,10 sekunder for sakte for å få delta i verdenscupen på distansen. Vi håper marginene er på hennes side når Norgescupen fortsetter på Hamar om knappe to uker.

Blant kvinnene legger vi ellers merke til at vår beste junior Amalie Haugland faktisk var den beste sprinteren i Stavanger, ihvertfall hvis legger de beste tidene på 500 og 1000 m til grunn.

Stillingen i Norgescupen etter første runde ser etter våre beregninger slik ut i seniorklassene:

(kvinner)
Marte B Furnée 130 p
Ane B Farstad 127 p
Vilde Baas 121 p

(menn)
Henrik F Rukke 130 p
Peder Kongshaug 120 p
Håvard Lorentzen / Sander Eitrem 115 p

 

Komplette resultater fra NC1 (SpeedskatingResults)

Opptak: lørdagsøndag

 

Bildet: Sander Eitrem (EF Sportsfoto)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *