15 klubber på «pallen» i Landsmesterskapet

Landsmesterskapet 2021 viser at skøytetalentene kommer fra stort sett hele sør-Norge, og det er kun med et nødskrik at hjemmeklubben Hamar IL – helt uoffisielt – går av med seieren som beste klubb.

 

Favorittfall i jenteklassene
Som nevnt i vår forhåndsomtale vanket det spesialpremier til beste sammenlagtløper i alle klasser i landsmesterskapet som ble avholdt sist i Vikingskipet. Det gikk ikke helt som vi spådde:

I klasse 12 år ledet favoritten Pauline L. Olsen etter de to korteste distansene, men 1500 m endte dessverre med disk.

Vilde Semb kom ikke til start i klasse 14 år, men desto mer gledelig er det jo at hun i så fall ville ha fått en sterk konkurrent i en annen Tønsberg-løper!

Tønsberg Turn har flere sterke jente-løpere: Ina Nakken lå godt an til å vinne sammenlagt etter personlige rekorder på de tre korteste distansene, men hun falt dessverre i nest siste sving på sin 3000 m.

I den eldste jenteklassen måtte Hanna Engebråten bite i gresset for klubbvenninne Tuva Fløiten, mye pga. førstnevntes fall på 1000 m. I 16-årsklassen ville nok forresten Sofie Ulset ha hatt en god sjanse, dersom hun bare hadde stilt opp på den lengste distansen. I stedet får hun nøye seg med mestertitlene på 1000 og 1500 m.

Vår høyst uoffisielle rangering er som følger, men NB. Vi ber leseren snarest melde om eventuelle feil og mangler som måtte være å finne!

 

 

Solid serie av Didrik
Norges neste skøyte-mester heter kanskje Didrik Eng Strand og kommer fra Hamar IL. På hjemmebane sist helg senket han sine allerede sterke perser på 1000, 1500 og 3000 m. Ettersom han nå tilhører 15-årsklassen ble det ingen aldersrekorder denne gangen, men hvem vet hva sesongen vil bringe når den kommer skikkelig igang…?

I klasse 16 år legger vi merke til at ingen av distansevinnerne er blant de tre beste sammenlagt. Christian L. Magnussen vant de tre korteste distansene, men Falken-sprinteren kvier seg nok for 3000 m.

Sist men ikke minst: Honnør til Ivar Norheim i klasse 15 år, som satte pers med ni sekunder og gikk søndagens raskeste 3000 m: 4.06,23!

 

 

 

Mange klubber på «seierspallen» i LM-21
Vår oppsummering av sammenlagtresultater gir følgende medaljetabell pr. klubb:

Hamar IL 2 1 1
Nord-Odal IL 2 1
Båstad IL 1 1 1
Bjugn/Ørland SK 1 1 1
Tønsberg Turn 1 1
Asker SK 1 1
Tynset IF 1
Kongsberg IF 1
Fana IL 3
Leinstrand IL 1
Aktiv SK 1
Drammens SK 2
Kongsvinger SK 1
Arendal SK 1
Falken 1

 

Mange medaljer til Fana IL! Åse M Dahn, Kristoffer K Songstad, Olina og Ivar Norheim. (bilde fra Facebook)

 

To mesterskap i samme sesong
Landsmesterskapet på Hamar var altså utsatt fra sist vinter. Det ordinære mesterskapet for 2022 kommer forhåpentlig i februar 2022, på Frogner kunstisbane i Oslo.

 

Alle resultater fra Landsmesterskapet 2021 (SpeedskatingResults)

 

Bildet øverst: Didrik E. Strand, Hamar IL (EF Sportsfoto)

9 kommentarer om “15 klubber på «pallen» i Landsmesterskapet

  1. Liten rettelse.
    Pauline vant bare 1000m i jenter 12 år
    Anne Sofie vant 100m, 500m og 1500m (som Pauline ellers definitivt hadde vunnet uten styrt)

    1. Er det noen som kan fortelle meg hvordan Ina Nakken lå an da hun falt på 3000 som jeg forstår var i nest siste sving. Hvordan lå hun an i forhold til Aurora Grinden Løvås.

  2. Signe Eide Kirkesæthers poengsum stemmer ikke. Med de tidene blir det 181,502.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *