Victoria Sætersdal var årets komet på kvinnesiden

Allerede i oktober 2020 gjorde vi oppmerksom på at det er nye store ting på gang i Bergen. Nå er det på høy tid å oppsummere årets største sprang oppover på listene, og, vel: Her er hun igjen.

Det er ikke lenge til en ny sesong, og jeg har sett litt på hvem som hadde størst framgang i vinter i forhold til sesongen før.

For kvinnene har jeg tatt for meg den minste kombinasjonen, da det sesongen 2019-20 var veldig få som fullførte liten firkamp. Tolv kvinner hadde en bedre poengsum enn 180,000 i år – og av disse hadde sju en framgang fra året før.

Vi ser at aller størst framgang hadde Victoria Keltie Sætersdal og Hanna Svenni. – Litt overraskende?

Begge er belønnet med plass i NSF’s satsingsgrupper for kommende sesong. Vi håper framgangen fortsetter!

Les også: «Fire perser for Victoria» (oktober 2020)

Tilsvarende hadde 26 menn en poengsum bedre enn 165,000. Av disse hadde tolv en framgang frå året før, og fire nye er kommet til. Av disse utmerker Fana-løperne Sigurd Henriksen og Sondre Buer Åsebø seg.  Tre av fire løpere med aller størst framgang representere SSSK, og Kasper Tveter topper med mer enn fem poengs framgang.

Vi ser også at løpere som ikke alltid får den største spalteplassen, har svært god framgang, derav to Stordløpere og en Fram-løper.  Disse har vel ikke alltid optimale treningsforhold – og vi sier «Slike gutter det vil Skøyte-Norge ha!»

 

Klikk her for større tabell!

 

(skrevet av T. Stenseng)

Kilde: SpeedskatingResults

 

Bildet øverst: Victoria K. Sætersdal på sykkelsamling med Team Sørmarka (facebook.com/Stavanger-Sandnes-Skøyteklubb)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *