NC1: Fire perser for Victoria

Ruskevær utendørs ga rekordforhold innendørs for skøyteløperne i Sørmarka Arena denne helga. Vi velger å trekke fram en løper fra Bergen som fullførte minifirkampen i fin stil og som satser fullt på skøyter.

Victoria K. Sætersdal (20) fra Fana IL har konkurrert mye både i Norgescup og i mesterskap, men uten å gjøre seg bemerket så langt. Som best har hun et par bronsemedaljer i junior-NM allround i 2016 og 2017. Denne helga ble det bokstavelig talt fart i sakene, med personlige rekorder både på 1000 m, 1500 m, 3000 m og sammenlagt.

På spørsmål fra oss sier Victoria at hun lar studiene vente og bare satser på skøyter denne sesongen. Hun har bodd i Stavanger siden isen kom i september, og det vil hun nok fortsette å gjøre for å få stabile treningsforhold.

Hvorfor kommer fremgangen nå?

«Jeg har vært sykdoms- og skadefri etter at jeg måtte operere pga EILO (anstrengelsutløst pustebesvær) i fjor høst.  Pusteproblemene som startet for 2-3 år siden gjorde at jeg ikke kunne trene optimalt eller belaste kroppen hardt. Dermed stoppet fremgangen naturlig opp. Siden nyttår har jeg trent bedre og mere enn noen gang. Nå kommer resultatene litt etter litt.»

Victoria forteller at hun prøver å forbedre seg på alle distanser, men 1500 og 3000 m er favorittdistansene. Det er også de distansene hun satser på i NM enkeltdistanser førstkommende helg.

«Sesongen i år blir annerledes pga. corona. Det merker alle. Da er det viktig å tenke på det man kan gjøre noe med. For meg blir det å fokusere på egen utvikling og forbedre meg på alle distanser.

Det er også inspirerende å få gå nasjonale løp der elite/ landslag er med. Og i år mer enn ellers.»

Reflekterte ord fra en løper i framgang. Og annet var kanskje ikke å vente. I jakten på bakgrunnsinformasjon om Victoria K. Sætersdal finner vi ut at hun nedstammer direkte fra Hilmar Krohg, som satt på Eidsvoll i 1814! En annen kjent slektning av Victoria er Jacob Jervell, professor i teologi.

Distansevinnere i Norgescupen denne helga:
Carina Jagtøyen – 500 m x 2
Ida Njåtun – 1000 m
Victoria K. Sætersdal – 1000 m
Ragne Wiklund – 1500 m, 3000 m

Håvard Lorentzen – 500 m
Simen Kroken – 500 m
Odin B Farstad – 1000 m
Sindre Henriksen – 1500 m
Sverre L Pedersen – 3000 m
Vetle Stangeland – 5000 m

Alle resultater fra Stavanger
Nettsending dag 2 (Youtube)

 

FAKTA – VICTORIA KELTIE SÆTERSDAL

Født 27.06.2000

Personlige rekorder:
43,11
1.25,13
2.10,75
4.33,17

Norgesrankingen (mars 2020):
Nr. 15 500 m
Nr. 14 1000 m
Nr. 15 1500 m
Nr. 13 3000 m

 

Bildet øverst: EF Sportsfoto

2 kommentarer om “NC1: Fire perser for Victoria

  1. Let her sun never set. Victoria, Victoria! (Ray Davies/The Kinks).

    Fin presentasjon, fine svar. Flott innstilling hun viser.

  2. Fint å se skøyteløpere som smiler mens de går! Smitter. Litt mange steinansikter når man ser World Cup og internasjonale seniormesterskap. Skal ikke komme med en liste på blidansikter, men Kaja Ziomek er en annen.

    Forøvrig liker jeg Sindre Henriksens uttalelse på lokalnyhetene, NRK Rogaland, at de norske skøyteløperne er på hugget denne sesongen – til og med mer enn i OL-sesongen! Forrige sesong var jo med et par unntak relativt traurig. Så får vi tilskuere krysse fingrene og håpe på at det blir internasjonale toppstevner denne sesongen. Langrenn kjører på…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *