EM sprint: Lite å skrive hjem om for nordmennene

Sist EM sprint ble arrangert, i Collalbo 2019, var det to norske løpere på seierspallen. Denne gangen må vi si at resultatene ble noe mer skuffende. Nederlenderne vant både dame- og herreklassen, slik de også gjorde blant allrounderne.

Den suverene norske sprinteren de siste årene, Håvard Lorentzen, ble rammet av koronaviruset allerede i mars 2020. Hvorvidt dette har betydning for prestasjonsnivået hans i EM vites ikke, men han har definitivt vært bedre tidligere. Fjerdeplassen sammenlagt kan først og fremst tilskrives forfall og uhell hos flere av de sterkeste konkurrentene.

Også de øvrige norske sprinterne har åpenbart ting å rette på: Odin By Farstad ble disket for å ha kuttet svingen på 500 m første dag, mens 1000 m ga en helt OK 10.plass. Bjørn Magnussen var som vanlig med på 500 m, mens 1000 m nok en gang ble for langt. På 500 m andre dag falt han og ble i tillegg diskvalifisert. Ingen av de to trønderne fikk gå siste distanse.

De norske damene Ripsrud og Samsonsen er langt fra europatoppen på 500 m, og 1000 m blir rett og slett en runde for mye for begge to for øyeblikket.

Golikova utfordret nederlenderne
De nederlandske sprinterne på damesiden er i stor framgang, faktisk så stor at selveste Jorien ter Mors egentlig bare var EM-reserve i å. Nå fikk hun gå likevel, og det endte med 4.plass for hennes del. I forrige sprint-EM i Collalbo ble det medaljer både på Fatkulina og Katsjanova, men denne gangen var det supersprinter Golikova som var best blant russerne. Hun ledet mesterskapet til det var en runde igjen av siste distanse, men til slutt var det forhåndsfavoritten Leerdam som vant foran Golikova. Nr. 3 ble Femke Kok, også hun fra Nederland.

Fall for Verbij – suveren seier til Thomas Krol
Kai Verbij har to EM-gull fra før, men denne gangen falt han allerede på første langside. Vi tror uansett han ville hatt problemer med å slå Thomas Krol sammenlagt. Verdens beste (?) løper på 1000 og 1500 m er blitt såpass god på 500 m at han også er en verdensklasse-løper i sprint firkamp. Otterspeer sikret nederlandsk dobbeltseier, mens tyskeren Dufter ble en temmelig overraskende bronsevinner.

 

Komplette resultater EM sprint 2021:

ISUs oppsummering av mesterskapet:

 

 Bildet: Europamester Jutta Leerdam (instagram.com/juttaleerdam)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *