Tipp EM på skøyter 2021!

(endret 12.01.2021: lenke til deltakerliste lagt inn!)

Hvis skøyteguden står oss bi til slutten av uka, blir det ikke bare EM, men også en spennende tippekonkurranse å være med på for alle som vil.

Faste lesere vil dra kjensel på konseptet: Du tipper distansevinnerne – 16 i tallet – og så tipper du i tillegg de tre beste sammenlagt i alle fire klasser. Men du kan også velge å delta kun i sprint eller allround. Se detaljer om regelverket i vårt forum, hvor også selve tipsene leveres inn: Lenke til tippekonkurransen.

Resultatene av tippekonkurransen vil også bli lagt ut i forumet – som et eget emne. Følg med der for å se hvordan du hevder deg!

Premier!
Vi kårer to vinnere av tippekonkurransen – en i sprint og en i allround. I tillegg trekker vi ut en helt tilfeldig vinner blant alle deltakere – du kan altså vinne selv om du ikke får full pott i tippinga. Vinnerne får velge blant følgende skøytebøker:

 • «To indre og vekk me’n: Norsk skøytesports historie» – Eldar Høidal (2012)
 • «Mitt liv» – Bjørg Eva Jensen (2020)
 • «Fri som falken – historien om Sverre Farstad og Falken-trioen» – Hasse Farstad (2020)
 • «Alt om skøyter 2021»

 

Forhåndsfavoritter
Antall deltakere i EM sprint er satt til maksimalt 20 kvinner og 20 menn.
De samme antall løpere kan delta i allroundklassene.

Det internasjonale skøyteforbundet ISU har i kjent stil satt opp et sinnrikt kvalifiseringssystem som vi overhodet ikke skal prøve å redegjøre for her. Vi nøyer oss med å trekke fram de løperne som vi antar kan være verdt å følge med på – og eventuelt ta med når du skal levere tipset ditt:

NB! Klikk her for å se alle deltakere i EM.

 

Mesterskapet kan følges på TV dersom du har tilgang til Viasat 4, eller på nett-TV (Viaplay).

Legg merke til start allerede lørdag 16.januar kl 1130, med 500 m allround kvinner. Mesterskapet avholdes denne gang over to dager, med allround-distansene først, og sprint-distansene sist både lørdag og søndag.

 

Nyttige lenker til EM 2021:

Våre noteringsskjemaer for allround og sprint

Arrangørens EM-side

ISUs EM-side

Løpende resultatservice

Slik gikk det sist: EM sprint og allround Collalbo 2019

 

Nå gjelder det bare å krysse alt vi har for at EM 2021 kan avvikles som planlagt!

Bildet øverst: Thialf stadion (schaatsen.nl)

10 kommentarer om “Tipp EM på skøyter 2021!

 1. Vitsen å tippe sammen med andre er å kunne sammenligne hvor ‘flink’ man er til å spå dette. Jeg var med i fjor – det kom aldri noen oppsummering av hvordan denne tippingen gikk. Det må komme noe resultat ut fra denne hvis jeg skal bruke tid på å sette opp mine spådommer.

  1. Der ligger resultatene ja. Jeg har lagt inn dette som en opplysning i artikkelen også nå – altså at en må følge med i forumet for å finne resultatene. Velkommen til å delta i år også!

  2. Jeg fant den heller ikke i fjor, så du var iallefall ikke alene om å ikke finne 🙂

 2. hvor mange får gå 10000 m i Em nå og er det sammenlagt etter 3 løp som fortsatt gjelder og evnt god 5000m ?

 3. Går an å utdype enda mer, kanskje:
  8 stykk får starte på siste distanse. Aktuelle løpere må være blant de 16 beste sammenlagt etter tre distanser, og så kommer dette med «to lister»: Er du blant de 8 både i sammendraget og på 5000m, menn/3000m, kvinner så er du kvalifisert. Deretter fyller man på ved å ta med den best plasserte som bare er på en av listene, og gjentar dette inntil du når tallet 8. Hvis to løpere har samme plassering , men på hver sin liste, går den som er plassert på sammenlagtlista foran. Hvis to aktuelle løpere deler samme posisjon på SAMME liste, går den foran som er best av de to på den ANDRE lista…

  Generell kommentar: Se også forumet på dette nettstedet her.

 4. Noen resultater med tilhørende premiedryss av denne bolde konkurranse? Selv kan jeg bare håpe på ekstrapremien for ren deltakelse🙃

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *