Uttaksløp til EM 2021 førstkommende helg

Etter over en måned uten tellende skøyteresultater – i hvert fall på norsk is – begynner det nå endelig å skje noe! Denne uka kom det nyheter om kvoter til EM 2020, og allerede førstkommende helg skal et eksklusivt utvalg EM-kandidater vise hva de er gode for i et nyinnsatt kvalifiseringsstevne i Stavanger.

Det internasjonale skøyteforbundet ISU har sittet lenge på gjerdet, men tirsdag 8.desember offentliggjorde de både program og kvoter for europamesterskapet 2021. Mesterskapet omfatter både sprint og allround, og det skal avvikles i Heerenveen midt i januar.

Programmet blir mildt sagt tettpakket: I stedet for den tredagers varianten som har vært vanlig, satses det denne gangen på å avvikle åtte distanser både på lørdag 16. og søndag 17.januar.

Men hva så med kvotene? Normalt ville verdenscupstevnene nå i november og desember avgjøre hvor mange løpere som hver nasjon får stille i EM, men disse er jo alle blitt avlyst. Dermed velger ISU å bruke resultatene fra tilsvarende stevner i fjor, altså november/desember 2019. Dette innebærer at vi kan ta utgangspunkt i kvalifiseringslistene til VM 2020, men selvsagt se bort fra ikke-europeiske løpere:

Kvalifiseringsliste 2020 – sprint

Kvalifiseringsliste 2020 – allround

Listene viser at tre norske løpere er godt inne blant de 20 beste både i sprint menn, allround kvinner og allround menn. Når det gjelder sprint kvinner har vi ikke finregnet på kvotene, men vi tar sjansen på å si at kvoten blir tre løpere også her.

 

Hvem skal delta i EM for Norge?
Vel og bra så langt, men hvem skal så fylle disse 12 norske EM-plassene? De eneste relevante resultatene vi har så langt, er jo fra så langt tilbake som månedsskiftet oktober/november – altså det utsatte NM enkeltdistanser fra 2020.

Nå har Norges Skøyteforbund (NSF) nettopp kunngjort at det blir et invitasjonsstevne i Stavanger førstkommende helg, og dette skal være med å danne grunnlag for uttaket til blant annet EM. I tillegg regner vi med at Norgescup-stevnet på Hamar rett over nyttår også kan være en mulighet til å vise seg verdig en EM-plass, men det sikreste er nok å overbevise allerede nå.

Vi tar sjansen på å komme med følgende foreløpige stalltips – bruk kommentarfeltet hvis du har andre oppfatninger!

 

Uttaksløp i Stavanger 12.-13.desember 2020:

 

Bildet: Ragne Wiklund (Norges Skøyteforbund)

En kommentar om “Uttaksløp til EM 2021 førstkommende helg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *