2021: Nå får det være nok

Etter flere år med seigpining har det internasjonale skøyteforbundet ISU strammet skruen til ett hakk ytterligere. Men vi finner oss ikke i det. Vi kommer ikke til å late som om dette er OK.

Den som ikke har bodd under en stein, vet nok hva vi snakker om. Sesongen 2021 er den første siden 1892 som går uten allround-VM (hvis vi holder verdenskrigene utenom). Den er også den første siden 1969 uten sprint-VM. Til erstatning får vi ingenting. Dette er Norges Skøyteforbund tydeligvis tilfreds med, ihvertfall så tilfreds at de ikke akter å gjøre noe med det.

Vi som ikke er enige i den utviklingen som pågår, og som har pågått i mange år allerede, må snart begynne å gjøre noe håndfast. Vårt beskjedne bidrag for sesongen som kommer kan oppsummeres slik:

 • Vi fokuserer i all hovedsak på sammenlagtmesterskapene NM, NM junior og EM 2021
 • Verdenscupen skriver vi ikke om, annet enn som oppkjøring til EM
 • VM enkeltdistanser vil ikke bli omtalt, annet enn i forbifarten

Den plassen som frigjøres vil vi bruke til å øke vår dekning av Norgescupen, og verdenscupen for junior/neo-senior. Grunnen til dette er at vi fortsatt anser det som viktig å få fram at det finnes et «grunnfjell» som toppene alltid vil være avhengige av.

 

Vi håper du fortsatt vil være med oss som leser av «Skøyter 15.46.6»! Bli gjerne abonnent og få e-postmelding hver gang vi legger ut noe nytt (se til høyre på siden).

 

 

5 kommentarer om “2021: Nå får det være nok

 1. Såpass. Du bestemmer selv hva du vil bruke nettstedet ditt til, men dette blir for dumt. Skal du («Vi») med eneveldig makt bestemme hva som skal tas opp av emner og diskuteres på nettstedets forum også da kanskje? Kunne vært greit å vite.
  I sannhet en lite inkluderende og gjennomtenkt strategi for å tilbake allround-VM hver eneste sesong du her legger opp til. Ikke skrive om verdenscupen og distanse-VM… Ja,ja. Anser du det kanskje som en så suksessfylt strategi å ikke ville snakke om fellesstart at du vil ta strategien ett skritt videre? Dette blir useriøst Haarberg. Jeg har selv full sympati for saken om avholde allround-VM hver eneste sesong, men nå er du på bærtur.

 2. Enig med Haarberg. De har jo lagt ned skøytesporten slik jeg kjenner den. Og da er det heller ikke noe å skrive om. Men jeg vil nevne ett unntak: Om det gås stevner på baner med rask is, vil løperne sette personlige rekorder. da vil også adelskalenderen endres. Slike stevner der det skjer omfattende endringer på adelskalenderen er små ‘sammenlagtstevner’ i seg selv. Jeg regner med at det uansett vil klø i fingrene da. Jeg ville vurdert å skrive noen ord da.

 3. Det skal være opp til den som styrer nettstedet å skrive hva som falle denne inn og unnlate å skrive om det denne ikke liker.
  Det skal ikke jeg si noe om, det er ren subjektivitet.

  Jeg kommer uansett til å glede meg over verdenscup og VM i den kommende sesongen. EM ser jeg sikkert, hvis jeg får tid, men det ligger ikke så høyt for meg.
  Og så kommer jeg selvsagt til å fokusere på de sakene som interesserer meg: fellesstart, fremgangen for de små skøytenasjoner (kanskje Danmark mer enn andre) og hvordan formkurvene ser ut frem mot sesongen etter, som naturligvis er den vigtigste i denne olympiade.

 4. Det er tilhengere av short track og fellesstart som ødelegger idretten. Vi er en liten familie i skøytefamilien og snart mister vi all interesse og dekning. Steven Bradbury, say no more.

 5. Tror det er nyttig om Haarberg presiserer hva som ligger i «Vi» i hans innlegg.
  Jeg leser det som at det redaksjonelle stoffet kommende sesong vil fokusere på allround.
  Andre ser ut til å lese det som at innlegg om annet enn allround ikke er ønskelig.
  Men selvsagt er allround bærebjelken i norsk (og nederlandsk) skøytesport. Nå er vanskjøtselen og uthulingen kommet så langt at byggverket neppe lar seg berge.
  Uansett: stor honnør til Haarberg for jobben han gjør med dette forumet. Og for sin fandenivoldske innstilling: ikke gi opp skøytesporten så lenge det finnes rester som kan berges.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *