Mini adelskalender menn

I denne doble artikkelen oppsummerer Terje Stenseng status for de norske løperne når det gjelder distansene 500 – 1000 – 1500 og 3000 meter. Nå herrer:

På Mini adelskalender møtes nesten reindyrka sprintere, og løpere med ambisjoner om å hevde seg også som allroundløpere. Mini adelskalender omfatter som dere vet personlige bestenoteringer på 500m, 1000 m, 1500 m og 3000 m. Hvordan ser det norske landskapet ut etter årets sesong ?

En konklusjon: få eller ingen løpere med 500 og 1000 m som «bestedistanser» har hatt vesentlig framgang, selv om noen nok vil hevde at Odin By Farstad og Pål Myhren Kristensen representerer unntak.

Evert Stenlunds mini adelskalender omfatter alle løpere med 147.000 tidspoeng eller bedre – i alt 387 menn. Blant de 387 er 29 nordmenn plass, og av disse igjen var 14 aktive siste sesong. Seks norske løpere er blant de 100 beste (første tallet viser plassering på verdensstatistikken):

framgang mini firkamp 2020 menn

– – – > Klikk her for liten og mini Adelskalender (Evert Stenlund < - - -

Sindre Henriksen var den eneste norske i topp 100 lista som satte pers (tall med rødt)!

Men: Vi har ingen blant de ti beste i verden! Sverre L. Pedersen er best – nr. 15, og har rykket ned en plass siden i fjor.

Odin By Farstad og Peder Kongshaug er nye av året på Evert Stenlunds mini adelskalender, og disse er de eneste nordmenn på adelskalenderen med minst ett tidspoengs forbedring siste år.

Av løpere med bedre enn 154.000 tidspoeng, er nær 40 aktive. Som for kvinnene: Av disse «aktive» er det hvert år noen som bare deltar helt sporadisk i løp, sånn også siste sesong. Dessuten er det noen som har varsla at «nå er det slutt».

17 løpere har satt personlig rekord, og dette er de ti løperne som har hatt hatt størst framgang siste året:

framgang mini firkamp 2020 menn2

NB: Årets klatrer må være Bjugns Simon Aannø. Vi er spente på utviklingen kommende sesong!

  • Pål Myhren Kristensen var også blant de ti med størst framgang i de to foregående sesongene!
  • Over to år har Peder Kongshaug nesten 12 tidspoengs fremgang, og Sander Eitrem følger opp en strålende fjorårssesong!

Utenom de nevnte har flere, bl.a. Hallgeir Engebråten, Sindre Baas og Tobias Fløiten fortsatt å sette perser – den siste tross en svært problematisk sesong. I det hele tatt: Det er lovende talenter i mange klubber.

Flere statistikker kommer ikke fra meg nå ved sesongslutt, og så får vi avvente kommende sesong! God sommer!

(skrevet av T. Stenseng)

 

Bildet av Simon Aannø er hentet fra bosk.no

 

En kommentar om “Mini adelskalender menn

  1. Korrekt beskrevet..sesongens beholdning bak Sverre er etter min mening følgende løpere: O.B Farstad-P.M.Kristensen-P.Kongshaug-S.Eitrem-S.Aannø. Fjordårets 2 største juniortalenter T.Fløiten og K.Tveter kommer nok sterkt når de får kontroll på skader/sykdom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *