Nyhetsrunden

Norges Skøyteforbund (NSF) har presentert sine forbundsløpere for sesongen 2020/21. Etter en vinter med nedturer for mange løpere skjer det store endringer på lagene.

  • Først og fremst: Hege Bøkko (28) og Simen Spieler Nilsen (26) legger opp etter denne sesongen. Nilsen kom jo knapt på banen sist vinter, og nå har han mistet motivasjonen for å satse videre. Høydepunktet i karrieren ble nok OL-gullet på lagtempo i 2018, men i tillegg kan han vise til gode resultater i junior-VM: medalje i 2011, 2012 og 2013! Les mer i Fædrelandsvennen.

Hege Bøkko har også medalje i junior-VM; hennes sølvmedalje i 2010 er det nest beste noen norsk jente har greid i dette mesterskapet noensinne. Etter at Hege gikk over til å satse sprint har hun også forbedret den norske rekorden på 500 m med nesten ett sekund. Les mer i VG.

  • En større overraskelse er det nok at også Kristian S. Reinton (23) allerede sier takk for seg, til tross for den store framgangen han har hatt de siste årene. Misnøye med oppfølgingen fra Norges Skøyteforbund oppgis å være årsaken i dette oppslaget i Hallingdølen.

reinton

Faksimile: hallingdolen.no

 

NB! Ifølge Aftenposten 15.mai har (de gjenværende) forbundsløperne skværet opp med NSF, og nå er alt plutselig en herlig idyll.

 

  • Inn på NSFs forbundslag kommer juniormester Peder Kongshaug (18), og det samme gjør både Ane (20) og Odin By Farstad (22). Se nyhetssaken om laguttaket her.

 

  • Ida Njåtun og Sofie K. Haugen velger å stå utenfor NSFs satsing, de slutter seg i stedet til Team Sørmarka. Det samme gjelder Camilla Lund, og i tillegg vil flere landslagsløpere etter det vi forstår også ha fast base i Stavanger kommende sesong.

 

  • Johann J. Sæves satser på egen hånd med base i Båstad. Han fikk ikke noe tilbud fra NSF denne gangen. Les mer på Facebook.

 

 

 

  • Det er fortsatt unntakstilstand pga. korona-viruset. Dette betyr at det årvisse «Jenteløftet» i år blir en digital affære – men helt gratis! Påmeldingsfrist 22.mai, i følge oppslag som vi har lest på Facebooksiden til SSSK.

 

  • Det internasjonale skøyteforbundet ISU har offentliggjort både verdenscup og junior verdenscup for kommende sesong. Når det gjelder verdenscupen, skal Stavanger få stevne både i november 2020 og november 2021. Les mer om terminlista for kommende sesong i vårt diskusjonsforum!

 

 

  • Også i Canada skjer det utskiftninger i trenerstaben. Nederlenderen Gert Kuiper har hatt en viktig rolle i den store suksessen som Blondin, Fish & co. har hatt den siste sesongen, men nå melder det kanadiske forbundet at Kuiper er ute av sin jobb som «teknisk trenerkonsulent».

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *