Adelskalenderen ved sesongslutt 2020

Norges Skøyteforbunds statistikkgruppe har ajourført norsk adelskalender for kvinner og menn ved sesongslutt 2020.

Adel kvinner 2020

Sofie K. Haugen vant vår uformelle «årets navn»-avstemning tidligere i vår, og hun er også den løperen som har klatret høyest på Adelskalenderen denne sesongen: med sine kraftige rekordforbedringer på tre distanser er Sofie nå oppe på tredjeplass i Norge gjennom alle tider!

Hederlig omtale til Ragne Wiklund (nr. 6) og Marit F. Bøhm (nr. 16), som også har satt personlige rekorder i løpet av siste sesong.

På den internasjonale Adelskalenderen er Ida Njåtun ved sesongslutt plassert som nr. 23, Maren Haugli nr. 40 og Sofie K. Haugen nr. 74. Nr. 1, slik hun har vært helt siden 2001, er Cindy Klassen fra Canada.

Tilbake til Norge, og de løperne som er på vei opp. Her er 17-åringen Arwen Szygenda best med sin 29.plass, slik hun faktisk også var i fjor. Årets juniormester Marte B. Furnée ligger like bak og er nå nr. 30 på den norske Adelskalenderen.

Denne sammenlikningen blir ikke helt rettferdig, men vi nevner at begge to er på vei forbi selveste Bjørg Eva Jensen, som nå er nr. 27…

Blant dem som har til gode å debutere på 5000 m, og som derfor ikke er inne på Adelskalenderen foreløpig, er Amalie Haugland (16) og Julie B. Sjøbrend (17).

 

Lite nytt i herreklassen

Adel menn 2020

Sverre L. Pedersen erstattet i fjor Håvard Bøkko som nr. 1 på den norske Adelskalenderen for menn. I år er det ingen endringer blant de ti beste, selv om Sindre Henriksen (nr. 4) har forbedret sin personlige rekord på 1500 m.

Vi må faktisk helt ned til nr. 16 og 17 for å finne positive endringer på Adelskalenderen for menn: nemlig henholdsvis Hallgeir Engebråten og Kristian G. Ulekleiv.

18-åringene Peder Kongshaug og Tobias Fløiten er nr. 46 og 50, hvilket f.eks. er foran både Geir Karlstad og Rolf Falk-Larssen. Fløiten debuterte faktisk på 10 000 m – og dermed også på Adelskalenderen – da han gikk på 14.12,00 i Vikingskipet i november.

På den internasjonale Adelskalenderen for menn er vi blitt vant til å se Patrick Roest som nr. 1. Han er faktisk den eneste blant de ti beste som har satt personlig rekord i sesongen som gikk. Pedersen er nr. 5, Bøkko nr. 6 og Simen S. Nilsen er nr. 28 ved avslutning av sesongen 2019/20.

 

 

Lenker: Adelskalenderen

 

Bildene av Sofie K. Haugen og Sindre Henriksen er hentet fra Facebooksiden «Skøytelandslaget».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *