Foran VM allround og sprint

Det er klart for VM på skøyter på Hamar. Ingen nyhet akkurat dét, men nytt av året er at det skal kåres mestere både i sprint og allround i løpet av tre dager.

VM 2020 begynner nemlig med 500 og 1000 m for kvinner og menn på fredag kveld, deretter en blanding av sprint og allround på lørdag, før det hele avsluttes med andre dag av allroundmesterskapet på søndagen.

Vi har sett litt på hvem som kan forventes å kjempe om gullmedaljene i dette historiske verdensmesterskapet!

sprint k

 

Kommentar: Sprint for kvinner er en utrolig jevn affære på papiret, og da regner vi med det blir sånn på isen også. Hvis vi ser på årsbestetider på lavlandsbaner, skiller det ikke mer enn noen små tideler mellom de seks-sju beste! Dagsformen vil altså avgjøre mye, men ut fra resultatene i Salt Lake City kan det se ut som om Fatkulina har et knepent favorittstempel. 30-årige «Olenka» har tidligere kun en tredjeplass fra VM, men denne gangen kan hun altså gå helt til topps og sikre en russisk dobbel på Hamar.

 

 

sprint m

 

Kommentar: Kulizjnikov på sitt beste er bedre enn alle andre. Greier han å holde seg på beina gjennom de fire distansene er han i praksis verdensmester. Så får de andre kjempe om sølv og bronse, og i den kampen håper vi at Håvard Lorentzen kan melde seg på. NB! Henrik F. Rukke er meldt på som Norges tredje løper, og i skrivende stund er han i grenseland for å få være med i mesterskapet.

 

allround kvinner

Kommentar: Skal det bli Wüst på topp for sjuende gang, eller Sablikova for sjette gang? Men det er også verdt å legge merke til årets nederlandske mester De Jong – hun er faktisk den eneste av mesterkandidatene som har gjennomført en allroundkonkurranse denne sesongen.

 

allround m

Kommentar: Før jul ville alle tips gått i retning Patrick Roest. Selv om formen har vært dalende, er han vel fortsatt klar favoritt? Det norske laget stiller i outsider-klassen denne gangen.

Banerekorder og beste norske tider på Hamar

 

banerek-Hamar

*) Riktig banerekord skal være 159,736, satt i 2014.

 

Tidligere verdensmestere på Hamar
mestere Hamar

 

Aktuelle VM-lenker:

4 kommentarer om “Foran VM allround og sprint

 1. Veldig bra, og kudos for å holde siden oppdatert med nyttig skøyteinfo!
  Håper og tror SLP er blant «utfordrerne» her, han hadde virkelig fortjent å ta rotta på Roest etter det forsmedelige sølvet i Amsterdam 🙂

 2. Utrettelig, enestående innsats.

  Joker herrer allround: Livio Wenger. Den er ganske frisk!
  Ville vært flott hvis han fikk gå 10000m. Første sveitser siden
  Feigenwinter i 2000? Mulig jeg bommer her da.
  Men før det var det Notker Ledergerber (1988), og før der
  igjen Franz Krienbühl i 1974. Og før det er det ingen etter
  krigen.
  Så heia Wenger, Haarberg og WSSSA- er det ikke snart på tide med ny utgave av «All time international championships- Complete results»?

 3. Som altid er kvinnenes allround helgens mest spennende mesterskap.
  Det nye er at det er usikkert hvem som vinner på herresiden.

  Topp tre vil jeg si er gitt:
  Kramer, Pedersen og Roest. Hvordan de fordeler seg avhenger av dagsform, men hvis ikke Kramer er for påvirket av sykdom i familien, så er han mitt tipp foran Pedersen og Roest.
  Blokhuijsen blir 4. langt bak og etter han er det igjen stor avstand til nummer 5.

  Personlig heier jeg på Swings, Pedersen og Blokhuijsen og kanskje Wenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *