Nyhetsrunden

Klar for årets siste sveip over skøytenyheter fra inn- og utland? I dag noterer vi blant annet at det kan bli gjensyn med en legendarisk bane om et år eller to.

  • Men først til den fjerde runden i Norgescupen 2019/20, som ble avviklet forrige helg på Hamar. Denne gangen ble det konkurrert i sammenlagt sprint og allround, og vi fikk følgende vinnere i seniorklassen: Ane B. Farstad (sprint), Ann-Marie Lindqvist (allround), Johann J. Sæves (sprint) og Thomas L. Eriksen (allround).

Resultater fra Hamar finnes her. Legg merke til at juniorene Arwen Szygenda og Kasper Tveter hadde beste poengsummer i allround!

Etter våre beregninger er det nå Camilla Hvammen og Johann J. Sæves som leder Norgescupen for senior. Neste runde går også på Hamar, den siste helga i 2019. Da står det om plasser til EM!

 

  • De norske løperne har hatt en svak verdenscup-sesong så langt, og Hege Bøkko er blant de som har slitt mest. Sist helg fortalte hun på Facebook at hun reiser til Stavanger for å finne tilbake til skøytegleden. I verste fall kan det være at «Farmen kjendis» blir eneste sjanse til å få sett Hege på TV resten av denne vinteren.

 

  • Morgendagens Skøyte-Ess har delt ut sine stipender for 2019. Hjallis-stipend (kr 8000) gikk til Arwen Szygenda (17) og Peder Kongshaug (18). Kuppern-stipendet på 8000 kr gikk til Ragne Wiklund (19). Klikk her for bilder og opplysninger om øvrige stipend-mottakere.

 

  • Mer ungdoms-stoff: Norges Skøyteforbund har innstilt følgende løpere til deltakelse i ungdoms-OL i St. Moritz i januar 2020: Amalie Haugland, Julie Berg Sjøbrend, Sander Eitrem og Oddbjørn Mellemstrand.

 

  • Fra vår egen navle: «Skøyter 15.46.6» passerte i november for første gang 30 000 klikk på en måned. Det var 4 222 unike besøkende innom våre nettsider i løpet av november, og dette antallet er det nest høyeste i historien. Takk for at du følger oss!

 

  • En godbit for den historisk interesserte: Lars Finsen markerer denne vinteren sitt 50-årsjubileum som skøytefrelst. Klikk her for å lese Finsens minner fra skøytesesongen 1969/70.

 

  • Så over til utlandet. Mange har sikkert fått med seg at det internasjonale antidopingbyrået WADA har tatt sin beslutning om at Russland ikke skal få delta i «store internasjonale idrettskonkurranser» de neste fire årene. Hva slags praktisk betydning dette får for russisk deltakelse i skøytemesterskapene er ikke klarlagt ennå; det internasjonale skøyteforbundet ISU har foreløpig kun kommet med en forsiktig uttalelse i sakens anledning.

 

  • Da novemberlistene til Skøyteranking ble lagt ut, var det overraskende nok Sven Kramer som tok førsteplassen knepent foran verdensmester Roest. I skrivende stund sier ryktene at en viss Juskov er i ferd med å utfordre begge nederlenderne, og det er helt uvisst hvem som går til topps denne måneden. Følg med!

 

  • Peter Mueller er ferdig som landslagssjef i Finland. I et oppslag i Ilta-Sanomat går det fram at det finske skøyteforbundet tok en kalkulert risiko da man valgte Mueller, og nå er resultatet klart: Flere av løperne takler ikke amerikanerens treningsregime. Markus Puolakka og Janne Hänninen har overtatt treningsansvaret for resten av denne sesongen.

p m.png

(faksimile: is.fi)

  • En mulig glad-nyhet til slutt: En av verdens mest legendariske skøytebaner er lansert som mulig arena for verdenscupfinalen i 2022. Vi snakker om Medeo-banen i Almaty, og dette vil i så fall bli for 50-årsjubileum å regne. Medeobanen ble nemlig gjenåpnet med kunstis i 1972, etter at den lå ubrukt i noen år før dette. Les mer hos Schaatsen.nl.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *