Stangeland til topps i Bjugn

I skyggen av verdenscupåpningen i Minsk var det også verdenscup for junior og neo-senior i Bjugn sist helg. Over 200 løpere fra 27 land stilte til start i det som må ha vært et av de aller største skøytestevnene i Norge noensinne. Litt av et løft for ildsjelene i Bjugn/Ørland skøyteklubb!

Resultatlistene fra Fosenhallen viser at det var høy kvalitet på alle distanser. I klassen for junior jenter gikk førsteplassene til juniorverdensmester Femke Kok (500 og 1000 m), og Robin Groot (1500 og 3000 m). Nederlandsk dominans, altså. Julie B. Sjøbrend debuterte i verdenscupen med fine resultater, særlig på 1500 m der hun ble nr. 14 med 2.10,64.

I klassen junior gutter ble det fire forskjellige distansevinnere: Koreaneren Cho Sang-hyeok vant 500 m, japanerne Nonomura og Arito 1000 og 3000 m, mens Veenje fra Nederland hadde hundredelene på sin side på 1500 m. Både Tobias Fløiten og Peder Kongshaug fikk plasseringer blant de ti beste – sistnevnte både på 1500 og 3000 meter. Og best av alt: De to nevnte har én sesong igjen i juniorklassen etter denne, så her kan vi håpe på mye mer!

Klassen for neo-senior (U23) ble som vanlig preget av at litt for få nasjoner prioriterer å bruke penger på deltakelse. Med selveste Shani Davis i trenerstaben kunne Kina innkassere tre av fire seire i kvinneklassen og én av fire i klassen for menn.

s d.jpg

Celebert besøk! (Fra Facebook-siden til Bjugn/Ørland skøyteklubb).

 

Øvrige seire gikk til Italia (to), Tyskland (en) og sist men ikke minst: Vetle Stangeland vant 3000 m på 3.58,02. Stangelands tid var faktisk god nok til å slå 37 av 39 deltakere i juniorklassen, i tillegg altså til alle konkurrentene i neosenior. TT-løperen som nå går for Team Sørmarka ble også nr. 2 på 1500 m, mens Marius Bratli ble nr. 2 på 500 m og Kristian S. Reinton det samme på 1000 m.

Alle resultater fra Bjugn

OSVPT har opptak fra begge dager
Bildesammendrag (dag 1 – Youtube)
Shani Davis er gjestetrener! (Youtube)

Verdenscupen for junior og neo-senior fortsetter førstkommende helg i Enschede, Nederland.

Bildet av Vetle Stangeland er hentet fra Facebooksiden til Stavanger Sandnes Skøyteklubb.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *