Nyhetsrunden

Denne uka ble det offentliggjort hvem som får den prestisjefylte Oscar-statuetten for den sesongen vi akkurat har lagt bak oss. Ikke overraskende måtte det en verdensrekord til for å vinne denne gangen.

  • Og de fleste har vel fått med seg at det var Kjeld Nuis fra Nederland som vant. Han satte like godt to verdensrekorder i verdenscup-finalen i Salt Lake City. Oscar-komiteen mente at det var 1500-meterløpet (1.40,17) som var kronen på verket, og det kan man vel vanskelig krangle på. Likevel: Nå er det på tide å premiere en sammenlagt-vinner igjen, etter alt for lenge å ha fokusert på enkeltdistansene i Oscar-sammenheng. Vi får håpe dette skjer neste år.

 

Video: Kjeld Nuis setter verdensrekord på 1500 m (NRK.no)

 

  • Stephanie Beckert (31) har offisielt lagt opp. Og det er ingen hvem som helst i skøytesammenheng som takker for seg: I perioden 2009-12 vant hun til sammen 5 verdenscupløp på 3000 og 5000 m, i tillegg til at hun også tok to seire med lagtempolaget. Hun vant medaljer i OL og VM, og hun er den eneste ved siden av Martina Sablikova som har toppet Skøyterankingen på 5000 m siden denne lista ble lansert i 2011. Les mer om avskjeden på det tyske skøyteforbundets nettside.

 

  • Hege Bøkko er fortsatt på kjendistoppen blant norske skøyteløpere. I hvert fall er det hun som får æren av å delta i kommende sesong av TV-konkurransen «Farmen kjendis». Innspillingen skjer nå i sommer, men programmet kommer ikke på TV før til vinteren. Hege melder på Instagram at hun satser for fullt mot VM på Hamar, så ingen grunn til bekymring!

hege b tv2.png

(Skjermbilde fra tv2.no)

  • Nytt om baner: Det blir foreløpig ikke tak over Valle Hovin, mens Båstad i Østfold ser ut til å ha kommet et stort skritt videre i sine planer. Denne uka ble det offentliggjort at Østfold fylkeskommune støtter prosjektet med kr 3 millioner. Total kostnadsramme er 21 millioner, og håpet er at hallen skal stå klar til 2021-sesongen.

I samme slengen tar vi med at det for få dager siden ble åpnet en ny 250 meters rulleskøytebane i Norheimsund. Les sak i Bergensavisen, der det også går fram at banen kan bli islagt om vinteren.

 

  • Det første mesterskapet for verdensdelene utenfor Europa, «4CC», er flyttet fra Salt Lake City til Milwaukee. Mesterskapet går som distansemesterskap etter modell av EM, og det skal arrangeres i månedsskiftet januar/februar 2020.

 

  • Skøyteklanen stilte sterkt da Norges Idrettsforbund valgte nytt styre! Tidligere skøytepresident Vibecke Sørensen er ny 1.visepresident, og en viss Johann Olav Koss er ny 2.visepresident. Aftenposten melder at Koss flytter hjem etter 24 år i utlandet.

 

 

En kommentar om “Nyhetsrunden

  1. Selv Kuppern og Maier måtte se seg detronisert. Men etter så mange år nå med Kramer så var det en nordmann Sverre Lunde Pedersen som vippet ham av tronen foran hjemmepublikummet i fjor. Tar vi med at Sverre er nå regjerende olympisk mester og verdensmester så har vi igjen verdens nr 1 og han er norsk. Han er verdig en Oscar selv om han har snublet og vært uheldig med trekning. Verdensrekorder på enkeltditanser er vel og bra. Men skøytesportens historie er enn å gå fort på enkeltdistanser under ekstremt gunstige forhold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *