Nyhetsrunden

I denne månedens nyhetsrunde skal det handle litt om ryggproblemer, litt om store planer i Helsingfors, og litt om junior-VM som begynner i dag.

  • Nederland vant som ventet ungdomslandskampen i Groningen på suverent vis. Tyskland ble nr. 2, og Norge nr. 3. Peder Kongshaug (junior B) og Emil Pedersen Matre (junior C) fikk fjerdeplass i hver sin klasse.
  • Mer om ungdommen: I Tønsberg har det såkalte «Vikingløpet» blitt avviklet, og dette var samtidig kvalifisering til «Viking Race» i Heerenveen.
  • Thomas Lande Eriksen har slitt med ryggproblemer og overtrening denne sesongen, leser vi i skøytemagasinet til Aktiv skøyteklubb. Derfor har resultatene vært svakere enn i fjor, men vi får håpe han kommer sterkere tilbake.
  • Den siste måneden er det avholdt flere nasjonale mesterskap, med det nederlandske som det sportslige høydepunktet. Legg imidlertid merke til at de løperne som allerede var klare for VM sprint og allround ikke var med i Heerenveen.

nasj me.png

Alle resultater fra norske og internasjonale skøyteløp finnes hos Speedskating Results

Mesterskapet i Sveits fikk faktisk bedre TV-dekning av NRK enn NM i Arendal og Gol til sammen. Se klippet her.

  • I forbindelse med junior-verdenscupen i Helsingfors presenterte det finske skøyteforbundet planer for et nytt innendørs senter for issporter, ikke så langt fra der dagens utendørsbane ligger. I følge det som ble sagt skal hallen bygges i 2020 og være klar for bruk i 2021.

Heia Norge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *