Sesongstart 2019: Henrik F. Rukke

Så var det klart for siste kapittel i vår serie med intervjuer foran sesongen. Geografisk har vi vært innom halve landet og avslutter som seg hør og bør med en løper fra skøytebygda Hol – en sprinter på vei opp og fram!

Navn: Henrik Fagerli Rukke

Født: 20.10.96

Klubb: Hol IL

Personlige rekorder: 34,70 (Calgary 2017) – 35,03 (Stavanger 2017)

1.08,91 (Calgary 2017) – 1.10,25 (Gangeung 2018)

1.48,91 (Calgary 2017) – 1.51,91 (Hamar 2016)

7.17,44 (Hamar 2014)

 

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Familien, hjembygda mi og Hol IL, klubben min.

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – OL-deltakelsen i 2018.

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – Kval’e opp i A-gruppa (v-cup 500 m), og bli der. VM enkeltdistanser i Inzell.

Hvem er din viktigste trener til daglig? Jeremy Wotherspoon.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Det gjør det så absolutt. Det gjør at det er vanskelig for meg å starte med studier sammen med skøytesatsingen min, fordi jeg også bor langt unna de fleste studieplasser. Spesielt når jeg ikke har annet enn utgifter.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Jeg mener det burde arrangeres VM-uke (kanskje til og med annethvert år), som i mange andre idretter. VM vil da aldri kræsje med en OL-sesong. Jeg tror også det vil gjøre verdenscupen mer attraktiv, fordi det kan arrangeres flere verdenscupløp og muligens være større premiepott.

 

rukke.png

 

Henrik F. Rukkes meritter i verdenscup og internasjonale mesterskap (SpeedskatingStats)

Vil du støtte Henrik F. Rukke økonomisk? Penger kan vippses til nr. 97672772 eller sendes til kontonummer: 2333.34.05520

 

Bildet: Instagram.com/henrikfr

 

I over en måned har vi presentert mange av Norges beste skøyteløpere. Tusen takk til alle som har bidratt, og lykke til med sesongen som kommer! Førstkommende helg er det NM enkeltdistanser i Vikingskipet.

 

intervjuene.png

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *