Sesongstart 2019: Ragne Wiklund

Da vi tok kontakt med Ragne, var hun opptatt med NM i orientering (hvor hun tilfeldigvis vant to gullmedaljer i sin klasse). Utholdenheten er altså neppe et problem å snakke om.

Men det ubehagelige spørsmålet melder seg – og vi har ikke turt å stille det: Hvor lenge får vi beholde dette unike talentet på skøytebanen…?

Navn: Ragne Wiklund

Født: 09.05.00

Klubb: Aktiv SK

 

Personlige rekorder: 40,64 (SLC 2018) – 41,50 (Heerenveen 2017)

1.18,77 (SLC 2018) – 1.20,11 (Heerenveen 2017)

2.00,02 (SLC 2018) – 2.03,22 (Heerenveen 2017)

4.15,15 (SLC 2018) – 4.19,66 (Heerenveen 2017)

7.31,21 (Stavanger 2017)

 

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Jeg begynte på skøyter grunnet en venninne i barnehagen.

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – Jeg vil ikke si at jeg har et spesifikt skøyteminne. Men når jeg tenker tilbake på mine beste minner, er det som regel fra samlinger og konkurranser med både Aktiv og juniorlandslaget. En stor del av skøyter for meg er det sosiale. Noe av det jeg liker mest er å få reise rundt, oppleve nye steder og gå på nye baner sammen med et lag jeg trives med.

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – Denne sesongen ser jeg spesielt frem til junior-VM i Baselga. Jeg er veldig motivert til dette, da det er mitt siste internasjonale mesterskap som junior.

Hvem er din viktigste trener til daglig? – Opp i gjennom årene har flere ulike trenere vært involvert i min satsning. Etter at Bjarne Rykkje ble landslagstrener er det han som har fulgt meg opp tettest, noe jeg trives godt med. Men en av de som har fulgt meg lengst, er Sondre Ruud Bråten. Han har hovedsakelig vært til hjelp med den mentale delen av trening og konkurranse. Til tross for at han sluttet som min hovedtrener i 16-årsalderen, holder vi fortsatt kontakt jevnlig.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Nå går jeg siste året på WANG Toppidrett Oslo, og bor hjemme hos mor og far. De fikser som regel det som trengs, så hittil påvirker ikke dette meg.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Jeg tar det som det kommer uansett.

ragne.png

 

 

Ragne Wiklunds utvikling og resultater iflg. Speedskating Results

Ragne Wiklunds orientering-resultater iflg. databasen OrRe

 

Bildet: Norges Orienteringsforbund / Ivar Haugen

(Ragne Wiklund (t.v.) tok bronse i stafett i junior-VM 2018, sammen med Victoria H. Bjørnstad og Malin Sandstad!)

 

 

En kommentar om “Sesongstart 2019: Ragne Wiklund

  1. Høyres ut som ei solid og kordnær jente dette. Og utfrå alsidighet og resultat no på 3000 m VM, blir dette Norges håp på skøyter. Håper ho fortsetter med skøytene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *