Sesongstart 2019: Vetle Stangeland

Hvordan var det med denne kosmiske rettferdigheten igjen – finnes den? I så fall kjenner vi en som har tapt NM-gullet med ett tusendels margin, og som har tilsvarende gode ting i vente…!

Navn: Vetle Kværne Stangeland

Født: 01.05.98

Klubb: Tønsbergs TF

Personlige rekorder: 37,73 (Calgary 2017) – 38,40 (Stavanger 2015)

1.12,29 (SLC 2018) – 1.13,80 (Hamar 2017)

1.48,36 (SLC 2018) – 1.51,76 (Stavanger 2017)

6.38,36 (Stavanger 2017)

13.58,22 (Stavanger 2017)

 

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Faren min tok med meg og en kompis på skøyteskole da vi var små, og godt klubbmiljø gjorde at vi fortsatte.

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – Det er ikke lett å trekke fram kun ett favorittminne fra skøytekarrieren, men noe jeg husker godt er mitt første senior allround-NM. Dette ble arrangert på flotte uteforhold i Arendal, og jeg gikk tre sterke løp, der to av dem holdt til personlig rekord. Jeg var også yngste deltager som gikk, og husker det var kult å få stille til start mot alle de eldre løperne som jeg hadde sett opp til lenge.

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – Mine forventninger for sesongen er å fortsette fremgangen, og håper å komme opp på høyde med de store gutta. Jeg ser frem til NM allround i Arendal, og eventuelle internasjonale konkurranser etter jul.

Hvem er din viktigste trener til daglig? – Min hovedtrener er Arild Nebb Ervik.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Jeg lever helt klart under fattigdomsgrensa, men plages ikke spesielt av det. Jeg må snu litt på krona og velger stort sett billigste alternativ når jeg handler, slik at jeg har penger til å drive med skøyter. Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å kun bruke penger på det jeg absolutt trenger.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Hvordan VM og verdenscupene kommer til å endre seg er ikke noe jeg tenker veldig mye på. Jeg håper at VM allround vil bli arrangert lenger enn det som har blitt spådd, men er også åpen for forandringer så lenge det ikke blir for drastisk.

vtle.png

 

Vetle Stangelands utvikling og resultater iflg. Speedskating Results

Tønsbergs blad har hatt flere artikler om Vetle Stangeland de siste årene

Fra arkivet: Alle tiders jevneste duell (junior-NM 2016)

 

Bildet: EF Sportsfoto

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *