Sesongstart 2019: Thomas L. Eriksen

Noe av det morsomste med å lage disse portrettene med nye løpere, er å reflektere over den voldsomme framgangen noen av dem har hatt. Dagens løper gikk for eksempel fra 7.34 som årsbeste i 2016, via 6.59 i 2017, til 6.38 i 2018 – og vi gjetter på at det antakelig ikke stopper der.

Navn: Thomas Lande Eriksen

Født: 16.02.99

Klubb: Aktiv SK

 

Personlige rekorder: 39,22 (Hamar 2017)

1.15,13 (Inzell 2017) – 1.17,06 (Stavanger 2017)

1.50,16 (SLC 2018) – 1.53,57 (Stavanger 2018)

6.38,41 (SLC 2018) – 6.45,16 (Hamar 2017)

14.29,67 (Stavanger 2017)

 

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Jeg startet først på skøyteskole der vi gikk på hockeyskøyter, så var det vel en trener hvis jeg husker riktig som spurte om jeg ville prøve lengdeløpsskøyter, og sånn startet det vel.

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – Da jeg holdt på å få en pallplass under min første junior verdenscup i Inzell sesongen 2017/2018. Husker jeg hadde gått en utrolig bra 3000 m, og var glad over det. Så da nesten alle parene etter gikk i mål bak meg, lå jeg på 2. plass da det var ett par igjen. Endte på en litt sur 4. plass, men til å være min første junior verdenscup, kunne jeg ikke være annet enn veldig fornøyd!

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – Håper å komme med til junior/neosenior verdenscup denne sesongen også. Er ikke junior lenger, så tror det skal bli litt vanskelig, men presterer man bra er alt mulig.

Hvem er din viktigste trener til daglig? – Har flere trenere som trener meg daglig, og som sammen lager et bra trenerteam. Skal jeg trekke frem en trener som har hjulpet meg ekstra mye, må det bli Arild Nebb Ervik.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Får ikke all verdens penger for å drive med idretten min nei, og går kraftig i minus hver sesong, i forhold til det jeg får inn av idretten.  Dette gjør jo at man tenker ekstra på penger når man skal på samlinger, løp og utstyr.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Dette tar jeg litt som det kommer, men har jo tanker om hvordan jeg vil det skal se ut 😉

 

thomas.png

 

Thomas L. Eriksens utvikling og resultater iflg. Speedskating Results

Thomas L. Eriksen og de andre eliteløperne fra Aktiv SK kan følges via Facebook!

 

Bildet: EF Sportfoto

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *