Sesongstart 2019: Marte Vatn

Feinschmeckeren blant de skøyteinteresserte har vel merket en viss dreining fra allround til sprint for Martes del. Hun har visstnok vært hemmet av en skade som gjør de lengre distansene vanskelig å gjennomføre. Men framgangen på sprint sist sesong var til gjengjeld gledelig.

Navn: Marte Vatn

Født: 26.06.95

Klubb: Falken

Personlige rekorder: 40,40 (Inzell 2018) – 40,75 (Stavanger 2018)

1.20,67 (Stavanger 2018)

2.04,40 (Stavanger 2015)

4.21,17 (Stavanger 2016)

7.27,56 (Stavanger 2015)

 

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Mamma og pappa skal nok få æren for at jeg begynte med skøyter, men æren – eller skylda – for at jeg fortsatt holder på må jeg vel gi til meg selv.

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – Vanskelig å velge ut ett. Jeg har mange gode minner fra min skøytekarriere så langt.

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – Jeg har forventninger om å forbedre mine personlige rekorder på 500 m, 1000 m og 1500m. Har også ambisjoner om gode plasseringer i NM samt å kvalifisere meg til World Cup.

Hvem er din viktigste trener til daglig? – Har for tiden ingen hovedtrener, det er flere som deler på det.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Jeg har valgt å bo hjemme, i tillegg til at jeg har en deltidsjobb ved siden av satsingen for å få det til å gå rundt. Mer økonomisk støtte til utstyr og treningssamlinger hadde nok gjort det lettere å satse i lengden. Jeg har likevel ingenting å klage over.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Det er klart jeg bryr meg om det, men jeg har ikke ofret så mange tanker på dette foreløpig.

marte.png

 

Marte Vatns meritter i verdenscup og internasjonale mesterskap (SpeedskatingStats)

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *