Sesongstart 2019: Anne Gulbrandsen

Norges Skøyteforbund har et rimelig trangt nåløye når det gjelder å slippe nye løpere inn på sitt elitelag. Da er det godt at de har funnet plass til en blivende dyrlege som også kan bevege seg på isen.

Navn: Anne Gulbrandsen

Født: 17.02.94

Klubb: Eidsvold TF

Personlige rekorder: 40,26 (Calgary 2017) – 40,58 (Stavanger 2018)

1.18,85 (Calgary 2014) – 1.19,40 (Kolomna 2018)

2.02,98 (Calgary 2017) – 2.04,06 (Stavanger 2017)

4.30,26 (Stavanger 2012)

8.00,18 (Stavanger 2012)

 

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Jeg fikk mine første skøyter da jeg var tre år gammel. Begge mine søsken drev med skøyter, så det var naturlig for mine foreldre å la meg prøve også. Så æren ligger nok hos mine foreldre. Skøytemiljøet på Eidsvoll var bra på den tiden, så det var et morsomt miljø å være en del av!

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – EM i Russland 2018. Stemningen i hallen var helt fantastisk, og man ble løftet fram av publikum. Det er gøy å gå skøyteløp når man får så mye støtte fra tribunen! I tillegg var det morsomt å gå team sprint sammen med Martine og Sofie, det er alltid gøy å konkurrere sammen.

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – Dette er min første sesong på landslaget, så jeg har i år trent med et nytt lag, ny trener og nytt program. Det er alltid spennende å se hvordan kroppen reagerer på dette. I hovedsak har jeg hatt ambisjoner om å utvikle meg teknisk, slik at jeg blir raskere fra start og er mer komfortabel i høy fart. Et høydepunkt som ville vært morsomt å få med seg, er så klart verdenscupen på Hamar!

Hvem er din viktigste trener til daglig? – Jeg er på sprintlaget, så det er Jeremy Wotherspoon som er min trener. Vi er mye på samling, men jeg har også en god dialog med ham i hjemmeperioder.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Dette er absolutt noe som stemmer for min del. Jeg er student på Veterinærhøgskolen, bor i Oslo i studentbolig og lever på studielån. På laget har jeg fått en C-plass, som betyr at jeg dekker alle kostnader i forbindelse med samlinger selv. Det har vist seg å være veldig vanskelig å skaffe støttespillere og sponsorer, så jeg har for øyeblikket kun støtte fra mine foreldre og klubben min (Eidsvold Turn Skøyter). Dessverre er dette situasjonen for veldig mange skøyteløpere og er med på å gjøre det vanskelig for oss å satse på denne idretten.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Det er selvfølgelig noe jeg bryr meg om og følger med på, men jeg tar det uansett som det kommer. Jeg liker i utgangspunktet å konsentrere meg om en sesong av gangen.

anne g.png

 

Anne Gulbrandsens meritter i verdenscup og internasjonale mesterskap (SpeedskatingStats)

Eidsvoll Ullensaker Blad har hatt mange fine saker om Anne Gulbrandsen.

 

Bildet: instagram.com/annegullet

 

 

2 kommentarer om “Sesongstart 2019: Anne Gulbrandsen

 1. Fin innsats, god presentasjon av Anne G!
  Jeg hekter meg opp i kvalitet/kvantitet i denne serien, fordi jeg tror løperne gjør lurt i å ta imot de mulighetene som bys til å vise seg fram for oss som er interessert. Behovet er selvfølgelig størst blant de minst meritterte, så det er naturlig at det er disse som investerer mest ved anledninger som dette.
  Rangering av besvarelsene så langt:

  -Kristian GU: 36
  -Anne G: 33
  -Håvard B: 28
  -J Jørgen S: 23

  Sistnevnte får dessuten et pluss for å synes at politikk er viktigere enn musikk!

  Nå venter vi i spenning på om noen kan slå seg inn i tetsjiktet. Besvarelsene er sikkert levert forlengst, så ingen har sjansen til å finpusse avlevert innsats.

  NB Taperne er de som ikke har brydd seg om å ta imot invitasjonen i det hele tatt. Om ikke bulk, så kvalifiserer det til ripe i lakken. Dette har noe med skøytesportens totale omdømme å gjøre.

  NB Seriens gigant er selvfølgelig B Haarberg!

  NB Alt dette må ikke tas for mer enn det er!

  1. Hjertelig takk for god omtale! Og som sagt: Besvarelsene er levert forlengst, selv om jeg godtok et par etternølere…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *