Sesongstart 2019: Kristian G. Ulekleiv

Hvor ofte kan en norsk løper vise til en forbedring fra 2.00 til 1.47 på 1500 meter – i løpet av tre sesonger?! Hvor skal dette ende, spør man seg selvsagt.

Men dagens navn i vår intervjuserie har et uheldig dilemma å ta stilling til om ikke lenge: NM sprint og NM allround går på to vidt forskjellige baner – og samme helg…

Navn: Kristian Gamme Ulekleiv

Født: 28.08.96

Klubb: Gjøvik SK

 

Personlige rekorder: 36,58 (SLC 2018) – 37,15 (Stavanger 2018)

1.10,92 (SLC 2018) – 1.12,35 (Stavanger 2018)

1.47,01 (SLC 2018) – 1.49,85 (Stavanger 2018)

6.49,41 (Hamar 2017)

14.34,18 (Jevnaker 2018)

 

Leste du denne? —-> Fin fremgang for Ulekleiv

 

Hvem har æren – eller skylda – for at du begynte med skøyter? – Det er pappa som har æren for at jeg begynte på skøyter. Jeg hadde spilt fotballcup i Vikingskipet, og når det var ferdig for dagen så prøvde jeg lengdeløp for første gang. Det har alltid vært pappa som har kjørt meg rundt omkring, oppsøkt miljøer, sponset og støttet meg, men jeg må også gi litt av æren til  klubben min, som ikke engang har en egen skøytebane. Uten støtten fra klubben så hadde jeg nok ikke gått på skøyter i dag.

Beste minne fra skøytekarrieren så langt? – Jeg har ikke noe definitivt beste minne fra karrieren, men jeg synes det var veldig gøy da jeg brøt 1.50-grensa på 1500 meter nå i vinter. Det var en del tekniske forbedringer jeg gjorde den helga som gjorde at toppfarten ble litt bedre. Det er kanskje det jeg liker best med skøyter; at det går an å ta steg både teknisk og fysisk.

Forventninger og ambisjoner for sesongen som kommer. Noen spesielle høydepunkter du ser frem til? – Jeg har et mål om å gå like fort i Europa denne sesongen som jeg gjorde i Salt Lake City forrige sesong. Det er veldig hårete, men det er absolutt målet. Jeg har ikke noen spesielle høydepunkter jeg ser fram til, men det blir i så fall NM allround eller NM sprint, avhengig av hva jeg velger.

Hvem er din viktigste trener til daglig? – Min viktigste trener har vært Jonas Bekken. Han har på mange måter fått meg opp på det nivået jeg er på i dag. En mer komplett og dedikert trener skal lete lenge etter. I år valgte jeg å trene med Jevnaker og Knut Andreas Ramsrud. Det er mye på grunn av bosituasjon, men også fordi jeg får trene med en bedre løper enn meg selv (Magnus Haugli). Knut Andreas har hjulpet meg teknisk opp igjennom årene, og jeg har veldig tiltro til hans filosofi. Jeg har god erfaring med å bytte miljøer, og jeg tror det hjelper med nye impulser, slik at man ikke stagnerer.

Toppidrettsutøvere lever under fattigdomsgrensa, leste vi nettopp. Er dette noe som stemmer for din del, og hvordan påvirker det deg i så fall? – Det er klart at det økonomiske er en stor utfordring, kanskje den største, men jeg er veldig heldig som har foreldre og en klubb som støtter meg. Jeg lever sikkert under fattigdomsgrensen, men det er ikke synd på meg.

Ingen vet hvordan skøyte-VM (og verdenscupen) ser ut om få år. Er dette noe du bryr deg om, eller tar du det som det kommer uansett? – Det tenker jeg ikke noe særlig over, men jeg synes VM-uke-konseptet høres spennende ut. Jeg hadde sikkert hatt flere tanker om det hvis jeg hadde gått VM selv.

 

kristian-g-u.png

 

Kristian Ulekleivs utvikling og resultater iflg. Speedskating Results

Sluttresultater NM allround 2018

 

Bildet: EF Sportfoto

 

 

En kommentar om “Sesongstart 2019: Kristian G. Ulekleiv

  1. Klart beste besvarelse til nå, rett i tet! Blir spennende å følge de beste fra allround-NM forrige sesong. WC på Hamar kan kanskje være innen rekkevidde?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *