Nytt fra inn- og utland 11

Skøytesesongen 2018/19 er i gang både her og der. Og vi markerer dette med en stor intervjuserie med norske skøyteløpere! Her er ellers siste måneds nytt fra mange forskjellige land.

  • Vi begynner som vanlig i Norge. «Morgendagens Skøyte-ess» har latt pengene regne over mange av våre største talenter. De gjeveste stipendene denne gangen gikk til Hallgeir Engebråten (18) og Tobias Fløiten (16) – begge fra Nord-Odal IL! Her er hele oversikten.

 

Les også om saken på Facebook-siden til Tromsø Skøyteklubb.

 

  • Vår intervjuserie ble nevnt innledningsvis. Følg med de nærmeste ukene for splitter nye portrettintervjuer med Ida Njåtun, Håvard Bøkko og flere til!

 

  • Knut Johannesen fikk sist uke sin fortjente «Kongens fortjenstmedalje» på Oslo Rådhus. Kupper’n har fått kongepokaler av Haakon VII og Olav V – og nå altså medalje av Harald V!

Radioprogrammet To indre og vekk me’n dekket begivenheten.

Les også flott artikkel på nettsidene til Aktiv Skøyteklubb.

41517446_2145314595492612_1291100897555775488_n.jpg (bilde fra Facebook)

  • Så til utlandet. To nye stjerner har gått ut med at de ønsker å ta en pause fra skøytesporten: Marrit Leenstra og Vincent de Haitre. Førstnevnte skal konsentrere seg om studier, men det er visstnok mulig at hun kommer tilbake, selv om 29-åringen allerede nå er for «veteran» å regne. Les mer hos Algemeen Dagblad.

Kanadieren De Haitre (25) satser for fullt på sykling fram mot OL i Tokyo, men også han kan bli å se på skøytebanen igjen, når det prosjektet er vel overstått. Les mer hos Radio Canada.

 

  • En som ikke gir seg, er Denis Juskov (28). I et intervju publisert av teamrussia.pro går det fram at også treneren Konstantin Poltavets blir med videre. Og Juskov satser nok en gang på 1000 m og 1500 m, med VM i Inzell og verdenscupfinalen i Salt Lake City som årets store mål.

 

  • Litt dopingstoff: Giulia Lollobrigida (23), søster av mer kjente Francesca, er suspendert av det italienske antidoping-byrået, etter å ha testet positivt for et stoff som kan brukes for å kamuflere prestasjonsfremmende stoffer. Resultatet av B-prøven er ennå ikke offentliggjort.

 

  • Ayaka Kikuchi (31) har avsluttet sin aktive karriere, som blant annet har gitt mange triumfer med det japanske lagtempolaget. Ifølge Schaatsen.nl skal hun fortsette å hjelpe laget – men som assistent-trener.

Bildet: Tromsdalen kunstisbane (Tromsø skøyteklubb)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *