Nytt fra inn- og utland 8

Det er sommer, men en og annen skøytenyhet drypper da stadig inn. Når og hvor skal for eksempel NM på skøyter avholdes i 2019? Finn det ut her.

  • Norges Skøyteforbund har avholdt sitt ledermøte på Lillestrøm. Her kom det ut et par nyheter som er verdt å merke seg. For det første er terminlista for kommende sesong på det nærmeste klar. I tillegg til verdenscupen på Hamar i begynnelsen av februar, får vi de innenlandske høydepunktene i form av NM enkeltdistanser på Hamar, NM allround i Arendal og NM sprint på Gol. De to sistnevnte er dessverre lagt til samme helg – siste helg i desember 2018.

Se terminlista her

 

  • Fenomenet «supersprint» (100 m) fikk et kortvarig comeback i Norgescupen – etter kun én sesong forsvinner 100-meteren ut pga. manglende interesse blant løperne.

I tillegg noterer vi at de elleville planene om sammenslåing av tre NM nå legges på is (!) til man har fått brakt på det rene hvordan VM skal se ut.

Alle presentasjoner fra Lillestrøm ligger tilgjengelig her

 

 

 

  • Flere store internasjonale løpere har meldt at de avslutter sine karrierer nå i sommer. Showmannen Mika Poutala (34) fra Finland og Judit Dannhauer (35) fra Tyskland er vel de mest kjente, ihverfall som vi har notert. Dannhauer uttaler til «Mitteldeutscher Rundfunk» at hun ville ha fortsatt til VM enkeltdistanser på hjemmebane i 2019, men at hun ikke føler seg verdsatt av ledelsen i det tyske skøyteforbundet. Ut fra denne artikkelen kan det se ut som om atmosfæren er temmelig giftig i Tyskland for øyeblikket.

dannh.png

Judith Dannhauer (fra Facebook)

 

  • En annen som gir seg, er Jelena Peeters (32) fra Belgia. Både hun og hennes trener går temmelig langt i å antyde at det er et dopingproblem i skøytesporten. Les mer hos nettavisen «Metro».

 

  • Ryan Shimubakuro, som vi kjenner som trener for de kolombianske «konvertittene», er nå ansatt som hovedtrener for USA. Tidligere har han vært ansvarlig for amerikanske sprinterne, senest i 2014.

 

Bildet øverst er hentet fra svt.se.

 

Vil du abonnere på skøytenyheter fra inn- og utland? Meld deg på ved å registrere e-postadressen din lengre nede på sida her.

 

En kommentar om “Nytt fra inn- og utland 8

  1. Sitat:
    «Fenomenet «supersprint» (100 m) fikk et kortvarig comeback i Norgescupen – etter kun én sesong forsvinner 100-meteren».
    Flott, la nå dette være siste gang denne såkalte distansen prøves ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *