Lorentzen fikk Oscar-statuetten

Håvard Lorentzen ble i dag tildelt Oscar-statuetten for sist sesongs mest imponerende skøyteprestasjon! Tildelingen fant sted under en tilstelning for skøytelandslaget på skøytemuseet ved Frogner stadion.

Tildelingen er først og fremst knyttet til OL-løpet i Gangneung, der Lorentzen vant gullet med ny olympisk rekord 34,41. Dette var også norsk lavlandsrekord og tangering av norsk rekord på distansen. Håvard Lorentzen ble med dette første norske OL-vinner på 500 m siden 1948, og første OL-vinner på skøyter siden 1998.

Lenke: Komplett pressemelding med Oscar-komiteens begrunnelse

 

Den fantastiske 2018-sesongen ga også VM-gull sammenlagt i sprint (Changchun), verdenscupseier sammenlagt på 500 m og ikke minst total verdenscup-seier.

Her er vår oppsummering av skøytesesongen 2018 for Håvard Lorentzen og de andre eliteløperne

Håvard Lorentzen blir med dette første nordmann som får Oscar-statuetten siden 1998 (Ådne Søndrål).

Her er lista over tidligere Oscar-vinnere.

 

Les mer hos TV2: Lorentzen fikk prestisjepris

Les mer hos VG: – Dette er stort

Les mer hos BA: – Jeg må kjøpe meg et større skap

 

Bildet: Norges Skøyteforbund / Douwe Bijlsma

En kommentar om “Lorentzen fikk Oscar-statuetten

  1. Vi som har fulgt Håvard de siste årene visste at det bodde noe stort i han som en dag ville føre han til topps. Han er et stort idrettstalent og kunne sikkert gjort det meget bra i andre idretter men vi er sjeleglad for at han valgte skøyter. Han er råsterk, atletisk bygget, målbevisst, glad i å konkurrere og har en stoisk ro i stressede situasjoner som en start for en skøytesprinter er. Så er han en likandes kar. Sympatisk og liketil! Det har vært en fantastisk sesong som ingen kunne drømme om men husk! Det er ikke slutt med dette!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *