Nytt fra inn- og utland 7

I år som i fjor er det klart for «Gutteløftet» i Bjugn. Nå er det snart på tide å melde seg på! Av andre nyheter denne gangen nevner vi at Bob de Jong har funnet seg ny arbeidsgiver.

  • Det er etter hvert blitt en tradisjon med sommersamlinger for rekrutter av begge kjønn! I år som i fjor blir det «Gutteløftet» i Bjugn, og fristen for å melde seg på går snart ut: 15.mai. Praktisk informasjon ligger lett tilgjengelig på Facebook.

«Jenteløftet» 2018 går i Sandefjord, og her er påmeldingsfristen utsatt til 16.mai.

Les mer om tiltaket hos Norges Skøyteforbund.

 

  • Litt mer om satsing på yngre årsklasser. Norges Skøyteforbund (NSF) har nemlig inngått et samarbeid med Sparebanken Øst, der hensikten er å utvikle unge talenter fram mot 2022. Les mer om dette på nettsidene til NSF.

 

  • Etter suksessen i den sesongen vi nettopp har avsluttet, ble det mye heder og ære for gullguttene fra Fana IL. Ved en seremoni med ordføreren i Bergen tilstede, har de nå også blitt utropt til æresmedlemmer i klubben sin. Dette skjedde i begynnelsen av april, så her kommer en forsinket gratulasjon fra oss!

 

  • Nederlandske topptrenere er etterspurt vare i mange land. For Norges del er som kjent Bjarne Rykkje (som riktig nok er halvt norsk) ny sjeftrener for landslagsløperne, og i Japan skal suksessen til Johan de Wit følges opp i fire nye år- i hvert fall har han tegnet ny kontrakt iflg. nettstedet Schaatsen.nl.

De Wits disippel Miho Takagi gikk inn i historien som den aller første asiatiske allroundverdensmesteren da hun tok tittelen i Amsterdam.

 

  • Bob de Jong er ferdig i Sør-Korea; nå har han sikret seg assistentjobben i Kina, der Wang Xiuli er hovedtrener. Målet er suksess i OL på hjemmebane for de kinesiske allrounderne i 2022. Dette er det kringkasteren NOS som forteller.

 

  • Heather Bergsma (29), som ble sprintverdensmester i 2013, og som har vunnet verdenscupen sammenlagt hele tre ganger, har bestemt seg for å ta pause fra skøyter i minst to år. Hun utelukker ikke at hun kommer tilbake, men da vil hun i så fall altså ha passert 30. Les mer hos NBC, hvor det også er lenker til videointervju med fru Bergsma.

 

  • Juniorverdensmester Joy Beune er tatt inn på det nederlandske suksesslaget «Lotto-Jumbo», der blant andre Kjeld Nuis, Patrick Roest og ikke minst Sven Kramer også er klar for ny sesong.

 

  • I begynnelsen av juni skal delegater fra verdens skøytenasjoner møtes i Sevilla, Spania, for å ta stilling til ymse forslag til endringer av regelverk og annet.

Mest spente er vi vel på hva som kan skje med selveste VM allround – les egen artikkel om det – men vi merker oss også et forslag om at verdensdelene utenfor Europa skal ha sitt eget «interkontinentale mesterskap» tilsvarende EM.

Forslaget støttes av alle de største  skøytenasjonene i Amerika og Asia, men får lunken mottakelse fra det internasjonale skøyteforbundet ISU.

 

 

Bildet er hentet fra facebook.com/Gutteløftet-skøyter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *