Nytt fra inn- og utland 5

Den internasjonale terminlista for sesongen 2018/19 er fastsatt, og det blir sikkert et stort høydepunkt for mange når Hamar inviterer til VM-kvalifisering første helg i februar.

 • Mange av de unge og håpefulle har vært i aksjon denne helga også, blant annet i Heerenveen, hvor «Viking Race» ble avholdt for klassene fra 11 til 16 år (dvs. opp til junior B). For Norges del noterer vi flotte resultater av Didrik Eng Strand (nr. 1 – 11 år) og Emil P. Matre (nr. 3 – 13 år).

NB! Vi kommer tilbake med stoff om verdenscupfinalen for junior i Salt Lake City i en egen artikkel etter hvert.

 

 • Den 7. og nest siste runden av Norgescupen ble arrangert som sammenlagt-stevne på Hamar. Vinnere i seniorklassene ble Marte Vatn (sprint), Marie B. Haugli (allround), Kristian S. Reinton (sprint) og Ole B. Næss (allround). Sammenlagt ledes Norgescupen fortsatt av Marie B. Haugli og Robin N. Gruben, og siste runde går i Stavanger allerede førstkommende helg.

Resultater Norgescup 7

Stillingen (senior)

 

 • De nasjonale sammenlagtmesterskapene har virkelig blitt stemoderlig behandlet denne sesongen. I Tyskland presterte man denne helga å kåre sprintmesteren samtidig som Nico Ihle kjempet om VM-gullet i Changchun. Til alt hell ble det broren Denny som vant i Erfurt. Allroundmester for kvinner for n’te gang: Claudia Pechstein.

 

 • Ingen regel uten unntak: I Hviterussland prioriterte man det egne nasjonale  sprintmesterskapet foran VM! Mestere: Tatjana Mikhailova og Ignat Golovatsjuk.

Nasjonale og internasjonale resultater kan finnes på Speedskating Results

 

 • Norges skøytehall nr. 4 for hurtigløp er åpnet i Kristiansund, og nettsiden KSU 24/7 har bilder fra begivenheten.

 

 

 • Også suksesstrener Jeremy Wotherspoon er klar for en sesong til med de norske sprinterne. Det melder Bergensavisen.

jepss.png

 • Når vi først snakker om sprint: De kvinnelige sprinterne har hatt problemer med både sykdom og skader denne sesongen. Hva skjedde f.eks. med Rikke Jeppsson under EM i Kolomna? Vi har omsider fått svaret, og det skjedde av alle steder i podkasten «Nå er det alvor», så her er det bare å sette seg til rette.

 

 • Mange norske løpere reiser årlig til Calgary for å sette personlige rekorder. Dette kan umulig være bra for klimaregnskapet, men i år kan uansett turen avlyses. Tekniske problemer har tvunget banen til å avlyse alle løp fra og med 5.mars.

 

 • Den som synes det har blitt for lite skøyter denne vinteren, kan nå begynne å planlegge for vinteren 2019. Her står nemlig høydepunktene i kø, ikke minst når kvalifiseringen for VM sprint og allround er tildelt Vikingskipet. Dette blir altså et ordinært verdenscup-stevne, men med fordeling av kvoteplasser til VM som selveste rosinen i pølsa.

 

201819.png

 

Kommer på «Skøyter 15.46.6»:

 • Oppsummering junior-verdenscup Salt Lake City / foran junior-VM
 • Foran VM allround Amsterdam

 

NB! Ikke gå glipp av nyhetene – sikre deg et gratis abonnement ved å legge e-postadressen din nede til høyre. Enklere blir det ikke…

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *