Husker du… Norgescupen på Slåtthaug i 1991?

For litt over 26 år siden ble åpningen av kunstisbanen på Slåtthaug i Bergen markert med et stjernespekket norgescup-stevne. Og til helga er det Norgescup på Slåtthaug igjen.

Bli med og skru tida tilbake til 16. og 17.november 1991. Temmelig nøyaktig på samme tid blir tre (!)  kommende skøytestjerner unnfanget i samme område. Om dette bare er en tilfeldighet, vites ikke – temmelig spesielt og unikt er det uansett!

Men i november 1991 var det tre andre løpere som fikk publikum til å møte mannssterkt opp på den nye banen i Fana: Ådne Søndrål, Geir Karlstad, og ikke minst regjerende europa- og verdensmester Johann Koss.

Karlstad vant ingen distanser, men han ble likevel vinner av liten firkamp foran Søndrål og Steinar Johansen. Den store mester Koss måtte i bakken på 1500 m og ble dermed uplassert i sammendraget.

Det spesielle med norgescupstevnet i Bergen i november 1991 er at et nederlandsk TV-team tok turen opp for å intervjue de norske stjernene. Her får ikke bare Koss, Søndrål og Karlstad; men også trenerne Svein Håvard Sletten og Hans Trygve Kristiansen boltre seg i engelsk språkdrakt – leseren får selv avgjøre hvem som klarer seg best, vel og merke hvis han klikker seg inn på lenken nedenfor!

Fra nederlandsk TV 1991 (Youtube)

….

Siden den gang har de åpenbart gjort det meste rett på Slåtthaug kunstisbane og ellers i Fana IL. Medaljefangsten til Lorentzen, Pedersen og Henriksen er vel en bekreftelse på dét. Dessverre er ingen av de tre på startstreken når Norgescupen kommer tilbake til Slåtthaug kommende helg, men det er derimot både norgesmester Magnus B. Haugli og mange andre av de fremadstormende løperne Norge har pr. i dag.

Etter fem runder er det Marie B. Haugli og Robin N. Gruben som leder hver sin klasse i Norgescupen, og begge stiller opp for å forsvare ledelsen.

Stilling Norgescupen senior 2017/18

Værmeldingen ser heller ikke så aller verst ut, så da gjenstår det bare – som seg hør og bør – å ønske alle deltakere og publikum lykke til og god fornøyelse! Arrangementet kan følges via Facebook. Og for å avrunde der vi startet: Både Brynjulf Måkestad (66) og Atle Vårvik (52) står på startstreken i 2018, akkurat som de gjorde i 1991 (Takk til en vennlig leser som gjorde oss oppmerksom på dette)!

 

Vinnertider NC 1991:

Grunde Njøs 39,13

Ingemar Bredeli 1.20,02

Ådne Søndrål 2.00,48

Johann Koss 4.05,53 og 7.07,0

Edel Therese Høiseth 42,56 og 1.27,73

Else Ragni Yttredal 2.12,64

Anette Tønsberg 4.50,9

Komplette resultater fra Norgescupen Slåtthaug november 1991

(kilde: WSSSA)

 

Bildet øverst: Geir Karlstad intervjues av nederlandsk TV i november 1991.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *