Vi slår til med årets «mildugnad»!

Årets sesong kan bli den sesongen med færrest løpere som går seg inn på den norske adelskalenderen i dette årtusenet. Hittil denne vinteren har kun tre nye løpere løpt seg inn – Hallgeir Engebråten (18) nå på en ypperlig 46. plass gjennom tidene, Sindre Baas (19) nå nummer 120 og Nils Juell (47) nå nummer 1.251.

 

Derfor gjøres nå et forsøk på å få flere til å skli igjennom superdistansen de kommende ukene og unngå denne «sisteplassen». Hvis vi ser på 2000-tallet så ble rekorden satt i 2005-sesongen. Den sesongen var det hele 31 norske skøyteløpere som gikk seg inn på adelskalenderen, mens de svakeste sesongene er 13 løpere i 2008 og 2013, 11 i 2012; mens bunnrekorden kom i 2007 med kun 10 løpere.

Vi kan fortsatt klare både 10 og 15 og enda flere i år, men da må en del juniordebutanter og andre slenge seg på mila under norgescupen på Hamar i første helgen av mars, eller i Stavanger under rekordløpene – eller under de andre milløpene som er planlagt de neste ukene.

For det er mange muligheter fram mot «deadline». Det er nemlig 10 000 meter på programmet på mange baner, så det er bare å slenge seg med og bli ferdig med debut-løpet. Under veteranløpene på Hamar 17. og 18. februar, som også er åpent for yngre løpere, er det mulig å gjennomføre 10 000-meteren på søndag. Det er det også under LIK-mesterskapet og KM for Oslo på Valle Hovin fredag 2. og lørdag 3. mars. I tillegg til under Undergrundsskeisemeisterskapen i Bjugn som i år avvikles fredag 16. og lørdag 17. mars. Også har jo alle muligheten til å legge inn en 10000 meter i f.eks klubbenes egne klubbløp, før isen forsvinner igjen om kanskje bare 4-5 uker.  Det er også 10000 meter under bedriftsløpet i Oslo på Valle Hovin 21. februar klokka 17.00. (Åpent for alle)

På Geithus førsøker vi oss igjen med Teigen-mila over 10 000 meter lørdag 24. februar klokka 12.00. Løpet er åpent for alle, med eller uten lisens, for løpere bosatt på Østlandet og Sørlandet. Et løpstilbud som flere har etterspurt nå på nyåret. Her er spesielt nykommerne fra miljøet rundt LIK-mila i Oslo invitert. Velkommen til en mil med parstart eller kvartettstart. For de som ønsker det kan de også få gå en 500 eller 1500 meter, før milløpet.

For spørsmål rundt løpet og påmelding til Teigenmila: Send noen ord via epost til; thorleiv@online.no

 

 

(skrevet av T. Teigen)

Bildet øverst: Hjalmar Andersen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *