Allan Dahl Johansson: ny verdensrekord igjen

Superjunioren fra Aktiv SK overbeviser enda en gang. I går slettet han junior-rekorden på 3000 m i Salt Lake City.

Under de såkalte «Wednesday evening time trials» i Salt Lake City, to dager før verdenscupen braker løs igjen, gikk Allan Dahl Johansson på 3.41,19. Konkurransen står på ISUs offisielle kalender, og under forutsetning av at de andre formelle kravene er i orden, betyr dette at Sjord de Vries’ gamle rekord fra 2007 (3.42,98) blir slettet fra listene.

Deltakerlistene til verdenscupen er også offentliggjort, og her ser vi at Johansson foreløpig bare er satt opp som reserve for 5000 m. Hvis han får gå, tipper vi at verdensrekorden til Håvard Bøkko (6.18,93) også lever farlig. Deltakerlistene viser ellers at det nederlandske laget denne gangen er sterkt amputert. Mange av løperne har nå blikket rettet mot den nasjonale OL-kvalifiseringen senere i måneden.

Av andre resultater fra Salt Lake City i går kveld, merker vi oss at Simen Spieler Nilsen har satt personlig rekord på 1500 m med 1.45,40. Den gamle lød på 1.46,65.

Se resultatene fra Salt Lake City her

Deltakere verdenscupen

 

Bildet øverst: sponsorbilde (Maplez)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *