Nytt fra inn- og utland 16

Norgescup 3 er avviklet under fine forhold i Asker. Århundrets kvinnelige skøyteløper er kåret. Og vi har siste nytt om kvalifisering til OL 2018.

  • Sist helg ble det arrangert norgescup-løp på Risenga i Asker. Flere av løpere med v-cuperfaring i år var med, og dermed ble det også gode tider. Vi noterer banerekorder av Anne Gulbrandsen (41,29 og 1.22,76), Johann J. Sæves (36,70) og Magnus B. Haugli (1.53,93).

Andre distansevinnere i Asker: Marie B. Haugli (500 og 3000 m) og Else M. Omsland (1000 m); Sæves (1000 m) og Fredrik van der Horst (3000 og 5000 m).

Else M. Omsland fra IF Fram leder nå Norgescupen knepent foran Marie B. Haugli fra Jevnaker IF, mens herreklassen ledes av Robin Gruben foran Fredrik van der Horst. Norgescupen fortsetter på Hamar den 16. og 17.desember.

Resultater Norgescupen Asker

Poengstilling Norgescupen

  • Samme Van der Horst trenes visstnok nå av ingen ringere enn Eskil Ervik, har vi hørt. Er det et nytt skøytelag på gang? Den som vil, kan gjerne gi en tilleggsopplysning eller to i kommentarfeltet under.

 

  • Den lenge omtalte skøytehallen på Valle Hovin i Oslo fikk seg et skudd for baugen da det såkalte forprosjektet konkluderte med at hallen vil koste nesten én milliard kroner. Arbeiderpartiets kulturbyråd mener at kostnaden må ned hvis prosjektet skal realiseres.

 

Norges suverene skøyteskribent anno 2017 er fortsatt signaturen rocambole. Han bes snarest ta kontakt med redaksjonen.

 

  • Verdenscupen i Calgary gjorde som ventet at tidskravene for å få kvoteplass på de forskjellige OL-distansene ble ytterligere strammet til. Den siste oversikten vi har sett viser at Norge kan stille med en kvinne på 500 m og to på 1000 og 1500 m. I klassen for menn har vi for øyeblikket tre plasser på alle distanser fra 500 til 5000 m, samt en plass på 10 000 m. I tillegg er selvsagt lagtempolaget inne blant de åtte lagene som får stille.

Se oversiktene her: kvinner / menn

 

  • Doping. Russland; to uadskillelige substantiv i 2018. Forleden ble det klart at de russiske skøyteløperne Olga Fatkulina og Aleksandr Rumjantsev er utestengt fra OL for all framtid. Derimot får de to inntil videre delta i verdenscupen. Det internasjonale skiforbundet FIS har for sin del nektet «sine» tilsvarende utøvere å delta i verdenscup.

Hva så med den russiske deltakelsen generelt i OL 2018? Dette skal visstnok avklares av Den internasjonale olympiske komiteen allerede i kveld, og vi føler oss trygge på at dette vil bli utførlig dekket av massemedia. En generell utestengelse vil jo snu opp ned på bl.a. OL-kvotene som vi har nevnt lenger oppe.

 

  • Vi har tidligere omtalt den kanadiske skøytesupporteren som kaller seg «skatingsource», og hans kåring av «århundrets» mannlige skøyteløper. Nå er det kvinnelige motstykket også kåret, og ikke overraskende ble det Ireen Wüst fra Nederland. Nr. 2: Martina Sablikova og nr. 3: Anni Friesinger-Postma. Vi finner ingen norske løpere blant de 25 på lista til «skatingsource». Se hele lista her.

iw.png

Ireen Wüst

 

  • Til sist i denne oppsummeringen av smått og stort fra skøyteverden noterer vi  en trist nyhet (noen vil kanskje si gla’-sak?) fra Canada: Gaétan Boucher – banen i St. Foy, Quebec, der bl.a. VM sprint ble avholdt i 1987 har hatt sitt siste stevne, nemlig Canada Cup sist helg. Banen skal nå erstattes av en ny innendørsbane. Under stevnet i helga ble det satt banerekorder på flere distanser, men Karin Kanias banerekord i sprint firkamp er sikret evig liv.

 

Bilder øverst: Magnus B. Haugli / Johann J. Sæves (foto: Ståle Njåtun)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *