Ny årbok: Schaatsseizoen 2016-2017

Skøytelitteraturen er en mangfoldig verden. Denne høsten har Per Ivar Moe m.fl. kommet med en spennende utgivelse, i tillegg til selvsagt «Alt om skøyter 2018». Men i dag slår vi et aldri så lite slag for denne nederlandske klassikeren.

Signaturen EinarR på debattforumet til Norway Supporter Team har laget følgende omtale av «Schaatsseizoen 2016-2017»:

En alt for overflatisk notis om denne årboka, som kom til postkassa mi i dag. Dette er uten tvil skøytesporten sitt flaggskip når det gjelder trykksaker. Jeg er full av beundring for Lars Finsen og at han har klart å stable «Alt om skøyter» på beina igjen. I Stavanger så det ut som om han nådde et ganske stort publikum, og det er så veldig fortjent.
Men altså: Schaatsseizoen er en skikkelig flott trykksak. Som i tillegg til alt av resultater og mesterskap fra skøytesesongen, bringer masse tilleggsstoff. Ned på hver enkelt nasjon, fargebilder av hundrevis (?) av skøyteløpere fra alle tenkelige nasjoner… Ja, omtrent alt som tenkes kan! 432 lekre sider.
Noen vil finne det interessant at Mongolia sin OL-deltaker fra 1964, -68 og -72, Luvsanlk-Hagvyn Dasjnjam, døde 3. mars i år, 76 år gammel. Eller at Yukinori Miyabe bare ble 48 år gammel. Han døde av kreft fire dager etter Dasjnjam. Yukinori (slik jeg husker det) kom oftest litt i skyggen av storebror Yasunori. Begge var sprintere. Men det var Yukinori som vant medalje på 1000m under OL i Albertville! Vel, nå er han død, og det visste du kanskje ikke fra før.
Men det finnes som sagt masse oppbyggelig stoff i SS også. Om «Alt om skøyter» er boka du MÅ ha, så er «Schaatsseizoen» boka du bør unne deg! 22 Euro koster den (pluss porto sikkert), og henvendelser kan rettes til hedman-bijlsma@planet.nl

Anbefales!!

(skrevet av EinarR)

 

Les også omtale på Schaatsen.nl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *