Grasrotandelen – Sandefjord SK får mest

Nordmenn er et folk som liker å spille. Hvert år fører dette til millioner til ideelle formål, men hvor mange av disse millionene drypper på skøytesporten? I denne artikkelen ser vi nærmere på fenomenet Grasrotandelen.

Den som spiller på Lotto, fotballtipping, Oddsen etc. gir samtidig til kultur og idrett etter en spesiell fordelingsnøkkel. Normalt må det søkes om midler via fylkeskommunen til konkrete tiltak, men det geniale med Grasrotandelen er at du selv kan bestemme mottaker for (en del) av din spilleinnsats.

Rent konkret kan du gi 5 kroner til hvem du vil for hver 100-lapp du spiller for. I løpet av et år kan dette bli en del kroner for den som spiller jevnt! Og det er viktig å merke seg at Grasrotandelen ikke påvirker verken vinnersjanse eller hvor mye man vinner. Den påvirker kun fordelingen av midlene som uansett tilfaller kultur/idrett.

En nylig spørreundersøkelse på Facebook («Forum for skøytefremtiden») ga følgende resultat:

gallup.png

Over 2/3 av de som tipper opplyser altså at de er grasrotgivere, og at de støtter skøytesporten! Tallene er muligens litt i overkant positive, men fakta er uansett at det totale antallet grasrotgivere i Norge nå har passert 1 million, og at disse gir hundrevis av millioner til sine personlig valgte formål hvert år.

Les mer hos om Grasrotandelen på Norsk Tippings nettsider.

 

Grasrotvinner: Sandefjord Skøiteklub!

Hva så med skøyteklubbene? Vår opptelling viser at det er tre klubber som skiller seg ut med omtrent 70 givere. Målt i kroner er likevel Sandefjord Skøiteklub (SSK) suverent størst; med sine skarve 27 givere har de faktisk mottatt over kr 50 000 pr. år i løpet av perioden 2015-17! Daglig leder Helge Heian opplyser til oss at klubben ikke jobber aktivt for å verve nye spillere, men de har rett og slett vært så heldige å ha et større tippelag med på laget – bokstavelig talt!

Hva går så grasrotmidlene til? I SSKs tilfelle til den daglige driften av klubben. Heian minner også om at det er investert betydelige midler i rulleskøytebanen «Bugårdsparken».

Disse figurene viser hvilke klubber som har flest givere, og hvilke som har mottatt mest penger i perioden 2015-17. Men potensialet bør være stort for økning, noe som bekreftes ved en titt på Norsk Tippings egen toppliste.

grasrotgivere.png

midler.png

Bli grasrotgiver!

Midlene fra Grasrotandelen er øremerket til fremme av «frivillig, allmennyttig virksomhet på lokalt eller regionalt nivå». Det er altså breddeidretten som skal tilgodeses med Grasrotmidlene – ikke satsingen på topputøverne.

Forutsetningen for at man skal kunne støtte sin lokale klubb eller krets på denne måten, er at klubben eller kretsen er registrert som Grasrotmottaker. Her er noen eksempler på mulige mottakere:

grasrotmottakere.png

Klikk her for å få større bilde!

 

P.S! Om noen uker er det igjen mulig å tippe på skøyteresultater hos Norsk Tipping. Følg med hos Skøyteranking for mer informasjon.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *