Nye aldersrekorder for jenter

Rekorder er til for å slettes. Hvem har greid å slette rekorder i aldersbestemte klasser i løpet av de to siste sesongene?

Svaret på dette spørsmålet er forsåvidt raskt besvart: Ikke mange. Gjeldende rekorder holder tross alt et høyt nivå, og talentene vokser fortsatt ikke på trær.

Desto mer gledelig er det selvsagt å notere at det tross alt er notert fire nye rekorder i jenteklassen i løpet av de to foregående sesonger, mens vår tilsvarende gjennomgang i 2015 viste kun én.

Tabellen nedenfor viser uoffisielle aldersrekorder på alle distanser opp til 3000 m. Dersom rekorden er satt i Calgary eller Salt Lake City, tar vi også med beste tid fra andre baner.

 

ALDERSREKORDER JENTER PR. 01.07.2017

aldersrekorder jenter 2017

 

Ragne Wiklund er selvsagt velkjent for våre lesere: Selv med flere sesonger igjen i juniorklassen er hun allerede oppe på meget høyt internasjonalt nivå. Når det gjelder rekorder, har Ragne to år på rad senket 3000 m – tidene til henholdsvis Ellen Bjertnes og Marthe Skaali. Greier hun også Heges 4.14 neste år?

ragn jul.png

Ragne Wiklund (fra Norges Skøyteforbunds nettsider)

 

Julie N. Samsonsen er best i den andre enden av skalaen, dvs. sprint. Hennes tid på 500 m fra Viking Race i 2016 er den beste noen norsk 15-åring har prestert. For ordens skyld presiserer vi at alderen i denne sammenhengen måles ved sesongens inngang. I 2017 senket Julie sin personlige rekord helt ned til 40,46.

Begge de to nevnte er heldigvis trygt inne i Skøyteforbundets talentsatsing for kommende sesonger.

 

 

Nora Tveit – skøyter eller sykkel?

Den siste som skal nevnes i denne gjennomgangen sprengte faktisk en grense i 2016 – sesongen: Allerede i 12-årsklassen gikk hun under 5 minutter på 3000 m under Rekordløpet (hva ellers) på hjemmebane i Stavanger.

n tveit.jpg

Nora Tveit (Facebook.com/Norsk-banesykling)

«Problemet» med Nora er at hun også hevder seg på høyt nivå i sykkel, faktisk så høyt at vi er litt bekymret for at hun skal foreta feil valg når det gjelder idrett. I 2017 har hun for eksempel vunnet flere gullmedaljer i nordisk juniormesterskap i Odense. Når det gjelder skøyter, har hun foreløpig bare notert tider fra Sørmarka Arena. Ironisk nok gikk junior-NM på skøyter sist sesong på samme bane, men det var samme helg som nevnte sykkelmesterskap… Vi kan jo håpe at prioriteringene går motsatt vei kommende vinter.

Fra arkivet: «Lovende skøytejente satser på etthjulssykling»

Fortsatt er det Hege Bøkko som har flest aldersrekorder for jenter – hele 12 stykker! Martine L. Bruun er en god nr. 2 i rekordligaen med 5 stk.

 

 

Bildet øverst: Julie Nistad Samsonsen (fanail.no)

 

Pssst! Har du husket å abonnere på nyheter fra oss? Se nederst til venstre på siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *